La Festa de Tardor, i de la retrobada

El moment més especial del diumenge ha estat l'actuació dels Gausacs a la plaça d'Octavià després de gairebé dos anys


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut un diumenge de retrobada durant la Festa de Tardor, amb exhibicions de diverses entitats de la ciutat que han pogut sortir al carrer per celebrar la seva festa grossa, després que l'any passat la pandèmia només permetés algun petit acte adaptat. La ciutadania ha pogut tornar a gaudir de les actuacions de la Batucada Karabassà, del Grup Mediterrània, i fins i tot dels Gausacs, ja que els Castellers de Sant Cugat han actuat a la plaça d'Octavià per primera vegada des de l'inici de la pandèmia.

La jornada ha començat ben d'hora a la rambla del Celler, on moltes entitats de la ciutat han instal·lat un estand per donar a conèixer la seva feina. Després les ha acompanyat Batucada Karabassà, que ha anat baixant per la rambla fent ballar tots els assistents fins a la plaça de la Vila. És allà on Òmnium Cultural Sant Cugat ha pres el relleu amb una taula rodona titulada 'El paper de les entitats per a l'emancipació i la justícia social', moderada per Mònica Terribas, i ha presentat el projecte 'Lliures'. Més tard, l'escola de dansa del Grup Mediterrània ha ofert una mostra de danses tradicionals per part d'alumnes de diferents edats.

El moment més esperat i emocionant del diumenge, però, ha estat l'actuació dels Gausacs a la plaça d'Octavià. Els camises verdes han pogut tornar a fer castells davant del Monestir un cop aixecades les restriccions que els ho prohibien, i en aquesta ocasió acompanyats pels Castellers de Vilafranca i pels Castellers de Sabadell. Els de Sant Cugat han ofert a plaça un 3 de 7, un 4 de 7 i un 2 de 6 rebuts amb molts aplaudiments i alegria.

També ha tingut molt bona rebuda el ball de Gitanes de Sant Cugat, que enguany ha pogut tornar a ser a la Festa de Tardor. I el matí s'ha tancat amb la lectura del Manifest amb l'Assemblea de la Festa de Tardor, que ha reivindicat la tasca de les entitats durant la pandèmia i ha assegurat que ha estat un període en què "pel que fa a esforços, les entitats han donat el doble per rebre la meitat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.