Inés Issel: 'Amb la música vull que el públic s'oblidi dels seus problemes i gaudeixi del moment'

La violinista tarragonina interpreta 'Les estacions de Vivaldi' aquest dissabte al Teatre-Auditori de Sant Cugat


  • Comparteix:

Pla mig de la violinista Inés Issel / Foto: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Pla mig de la violinista Inés Issel / Foto: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Inés Issel és una violinista de 20 anys nascuda a Tarragona i de mare polonesa. Aquest dissabte la solista interpreta 'Les quatre estacions de Vivaldi' al vestíbul del Teatre-Auditori amb músics de l'orquestra de cambra de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. 'Amb la música vull que el públic s'oblidi dels seus problemes i gaudeixi del moment', reconeix la jove violinista. 'Toco perquè el públic se senti feliç, tranquil i segur', afegeix. Tot i la seva joventut, Issel té una llarga trajectòria en l'àmbit internacional. Ha estat guardonada en diversos concursos i els seus compromisos artístics li han permès actuar a prestigioses sales de concerts de Polònia, Àustria i Espanya. Així doncs, reconeix que poder actuar aquest cap de setmana a Catalunya 'per la seva gent' serà 'molt emotiu'. A més no és el primer cop que comparteix escenari amb membres de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, dels quals assegura estar agraïda per haver-li donat una oportunitat.

A Issel l'afició pel violí li ve de lluny, ja que amb tres anys ja tocava aquest instrument. Al principi intentava imitar el que feia la seva mare, que també és violinista, i donava classes a alumnes a casa seva. "Com que era un violí massa gran (el de la mare), em va comprar un de petit, i així va començar tot", diu Issel alegrement. Després d'introduir-se en aquest món amb la seva mare, amb només 11 anys la van agafar a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, i va estudiar amb l'aclamat violinista i professor Zakhar Bron. Ara està acabant el Títol Superior de Música en aquesta escola i fins a finals d'any ja té concerts a Alemanya, Mèrida i Castellà i Lleó.

La solista no ha perdut la pràctica durant la pandèmia perquè, encara que li han cancel·lat els concerts, ha pogut mantenir les classes en línia amb els seus professors. La solista compara la feina del violí amb la d'un esportista, ja que requereix un entrenament constant per arribar "amb la millor forma possible el dia del concert".

El concert d'aquest dissabte 30 d'octubre és a les 12 h i compta amb la presència de la concertino-directora Ana Kovacevic, el clavicèmbal Jordi Reguant i el rapsode Joan Berlanga.

Les entrades es poden comprar prèviament enviant un correu a music@simfonica.cat o trucant al telèfon 93 589 31 93.


Inés Issel

Serà un concert molt emotiu. A més, gairebé mai he tocat a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.