Gerard de Pablo (cantant): 'Afluents és fruit d'un procés d'introspecció personal i artístic'

Pantaleó presenta el seu nou disc dissabte 20 de novembre a l'església de Santa Maria de Campanyà de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els cantants Gerard de Pablo i Anaïs Vila / Foto: Cedida

Els cantants Gerard de Pablo i Anaïs Vila / Foto: Cedida

Pantaleó, el projecte en solitari de Gerard de Pablo, torna amb un nou àlbum, 'Afluents'. Segons l'artista aquest disc, una producció amb 10 cançons, 'és fruit d'una etapa de canvis molt intensos en la meva vida i d'un procés d'introspecció personal i artístic'. 'Aquest treball terapèutic m'ha permès afrontar la música d'una manera nova i m'ha ajudat a estimar-me a mi mateix i el que m'envolta', reflexiona. A més, diu que la pandèmia l'ha ajudat a trobar 'un espai de pausa i llibertat' per escriure i compondre. De Pablo presentarà 'Afluents' dissabte 20 de novembre a les 18 h amb Anaïs Vila, a l'església de Santa Maria de Campanyà de Sant Cugat.

Aquest nou àlbum compta amb la participació instrumental d'Anna Gual, Mazoni i amb les veus d'Enric Berdaguer (Henrio) i Anaïs Vila, amb qui Gerard de Pablo ja ha compartit escenari. Va col·laborar amb ella l'any 2019, amb 'La fera i jo' i 'But we are still here', dues cançons que van interpretar dins de la capella de Santa Maria de Campanyà. "Aquell dia es va donar una màgia molt bonica", explica De Pablo. És per això que els dos cantants han decidit repetir l'experiència que van viure i cantar plegats en aquest espai 'Romaticidi', la seva nova cançó.

El cantant, que va créixer a Sant Cugat i té la família aquí, reconeix que tornar al municipi "és especial". Santa Maria de Campanyà li evoca bons records de quan era petit, ja que la seva mare va néixer a la històrica masia Can Castanyer, al costat de la capella. "Tinc ganes de compartir i apropar la meva música amb gent que fa temps que no veig", afirma.

El tercer disc de Pantaleó ha estat autoproduït per Gerard de Pablo, amb el suport de Jordi Masana. La banda, que fa honor a un personatge de Sant Cugat, es va dissoldre fa tres anys i mig. Estava formada pel baixista, Jordi Masana, el bateria, Santi Ciurans, el guitarrista, David Curto i el pianista, Txus Costalago.

Les entrades del conçert de dissabte 20 de novembre es poden comprar en el següent enllaç.


Gerard de Pablo

La pandèmia em va ajudar a tancar-me seguidament i escriure. A vegade, amb la vida que portem, és complicat trobar espais llargs dilatats que et donguin aquesta llibertat i aquesta pausa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.