Marta Pessarrodona celebra 80 anys publicant un recull de la seva obra poètica

L'obra es titula 'Tot m'admira', i ha coincidit amb la sortida d'un llibre-homenatge a la llarga trajectòria de l'autora santcugatenca


  • Comparteix:

La poetessa Marta Pessarrodona llegint un fragment de la seva darrera obra, 'Tot m'admira', a la seva casa de Sant Cugat del Vallès / Foto: ACN

La poetessa Marta Pessarrodona llegint un fragment de la seva darrera obra, 'Tot m'admira', a la seva casa de Sant Cugat del Vallès / Foto: ACN

L'escriptora i poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona ha publicat el seu darrer llibre, 'Tot m'admira'. És un recull de la seva obra poètica completa des de l'any 1965 fins a l'actualitat, i es presenta com una repassada a tot allò que hi ha darrere dels seus llibres, amb un text inicial sota el títol 'As time goes by', el tema principal de la pel·lícula 'Casablanca', i un avançament amb tres poemes del seu futur treball, que té previst titular 'Admiracions'. A més s'hi inclouen per primer cop els primerencs '8 poemes', que l'artista va escriure durant la seva joventut amb uns amics de Terrassa. La publicació del llibre coincideix amb l'aniversari de l'autora, que aquest 18 de novembre fa 80 anys.

Igualment aquest dimecres s'ha presentat a Barcelona 'Sobre Marta Pessarrodona' , un llibre-homenatge de la trajectòria de l'autora amb un recull d'entrevistes, ressenyes i assajos que donen una idea de la importància de la seva obra. La poetessa assegura que no sabia que Marta Nadal i Isabel Graña li estaven preparant aquest llibre, i es mostra agraïda per la feina que han fet per recopilar dades de tants anys. "Estic tornant a descobrir coses sobre mi que ja no recordava", ha explicat amb il·lusió l'artista.

El títol del llibre es deu al final del poema 'Autorretrat a Terrassa, a l'estiu' on l'autora plasma sensacions quotidianes com anar a la papereria de Cal Gorina o el record dels seus pares, entre d'altres, i que acaba amb la cita: "Contemplo el jardí: mai no n'he pres cura; parlo, poc, amb la veïna i, em cal confessar-ho? Tot, tot m'admira".

Per altra banda, Pessarrodona, que va ser guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 2019, reconeix que li fa "molta il·lusió" formar part del jurat del concurs literari 'Pensar Més'. És el primer premi d'assaig jove que se celebrarà el 2022,coincidint amb la celebració de l'Any Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.