Baltasar Porcel guanya el premi Salambó en llengua catalana amb 'Olympia a mitjanit'


  • Comparteix:

És la primera vegada que el guardó inclou una convocatòria en català

És la primera vegada que el guardó inclou una convocatòria en català

L'escriptor mallorquí, resident a Sant Cugat, Baltasar Porcel, ha rebut el premi Salambó per la seva obra 'Olympia a mitjanit', en la primera edició d'aquest guardó que inclou una categoria en llengua catalana. '2666', de Roberto Bolaño, ha estat l'obra vencedora en castellà, en un premi que ha organitzat per quarta vegada el Cafè Salambó i el Club Cultura de la FNAC.

La quarta edició del premi Salambó, que comptava aquest any per primera vegada amb la convocatòria en català, ha seleccionat l'obra 'Olympia a mitjanit' de l'escriptor mallorquí afincat a Valldoreix Baltasar Porcel. Els finalistes en narrativa en llengua catalana han estat Joan Lluís Lluís, amb l'obra 'El dia de l'ós', i Jordi Coca, amb 'Cara d'àngel'.

El jurat, format per crítics literaris i escriptors, ha explicat que la decisió final ha estat molt renyida, amb el resultat final de 4 a 3 a favor de Porcel. Un portaveu del jurat ha indicat que tant l'autor mallorquí com Joan Lluís Lluís podien endur-se el guardó, tot i que la seva literatura pot considerar-se 'antagònica'.

Porcel s'ha mostrat agraït per aquest premi ja que, segons ha dit, és un guardó de la crítica i s'allunya del 'mercantilisme' que predomina en altres premis literaris. L'escoltem.

Baltasar Porcel

Aquests premis, donats per escriptors i crítics, són importants perquè corregeixen la pura llei del mercat. Jo n'he tingut uns quants d'aquest tipus i els aprecio molt.


L'obra guardonada, 'Olympia a mitjanit', editada per Planeta, ha venut prop de 10.000 exemplars en un any i va ser distingida per la crítica com la novel·la en català més important de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.