L'escriptor Baltasar Porcel serà la Musa de la cinquena edició de la Nit de l'Art


  • Comparteix:

Els organitzadors volen implicar els més petits en aquesta iniciativa

Els organitzadors volen implicar els més petits en aquesta iniciativa

La cinquena Nit de l'Art, que se celebrarà el 28 de maig, ja té Musa. Es tracta de l'escriptor mallorquí, resident a Sant Cugat, Baltasar Porcel, que donarà el relleu al fotògraf Pere Formiguera coincidint amb la celebració de l'Any del Llibre i la Lectura. A més, els organitzadors d'aquesta iniciativa preparen novetats, com la possibilitat de veure una petita mostra d'un artista reconegut, que col·locarà una obra seva en cadascuna de les galeries del circuit, o la voluntat d'implicar els més petits en la Nit de l'Art.

Espais d'Art, l'entitat organitzadora de la Nit de l'Art i que agrupa els galeristes de la ciutat, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha trobat ja la data per a la cinquena edició d'aquesta iniciativa, que se celebrarà el 28 de maig.

Els organitzadors han escollit ja la Musa de l'Art, que rebrà el relleu del fotògraf Pere Formiguera. Es tracta de l'escriptor i periodista mallorquí, afincat a Valldoreix, Baltasar Porcel. D'aquesta manera la Nit de l'Art s'afegeix a la celebració de l'Any del Llibre i la Lectura. Porcel s'ha mostrat satisfet per aquesta distinció i ha explicat que l'ajudarà a estrènyer la seva relació amb la ciutat on viu.

Baltasar Porcel

Malgrat que la meva vinculació no sigui forta amb Sant Cugat, perquè tinc molta feina, viatjo i visc en part a Mallorca, m'alegro d'aquesta distinció perquè em fa estar més vinculat amb el municipi.


Una altra de les novetats de la cinquena edició de la Nit de l'Art, segons han avançat des d'Espais d'Art, és que totes les galeries que participin en el recorregut exhibiran un quadre d'un mateix artista de reconegut prestigi, de manera que es formarà una petita exposició conjunta dividida entre els diferents espais. La intenció és convertir Sant Cugat en 'la galeria més gran' i ajudar el públic a descobrir els espais d'art. Ho explica el president de l'associació Espais d'Art, Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Volem donar un pas més en la idea de la galeria més gran. La gent que visiti les galeries, quan acabi el circuit, haurà vist una petita mostra d'un autor molt reconegut.


Ribas encara no ha volgut concretar quin serà l'artista escollit, però ha avançat que si es confirma el nom que tenen previst, es tractarà d'un artista reconegut mundialment.

Una altra de les novetats de la cinquena Nit de l'Art serà la voluntat d'implicar en la iniciativa els més petits, que seran els creadors i els consumidors d'art del futur. Per això, s'organitzaran activitats amb els nens i nenes de les escoles i tallers d'art de la ciutat.

A més, Lluís Ribas ha confirmat també que el col·lectiu d'artistes Firart participarà en aquesta edició de la Nit de l'Art, amb una mostra a la Casa de Cultura que s'inclourà en el recorregut dels espais d'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.