Raül Grangé: 'Quan viatgem hem de gratar el que és superficial per trobar l'essència del destí'

L'exregidor santcugatenc presenta el seu llibre 'Els vuit camins' acompanyat del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró


  • Comparteix:

Raül Grangé, exregidor i autor del llibre, i Jordi Puigneró, vicepresident del Govern / Foto: Ateneu

Raül Grangé, exregidor i autor del llibre, i Jordi Puigneró, vicepresident del Govern / Foto: Ateneu

Raül Grangé ha presentat el seu nou llibre de viatges 'Els vuit camins', on s'expliquen les històries de vuit personatges que l’exregidor santcugatenc ha conegut arreu del món. Ho ha fet acompanyat del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Grangé ha volgut expressar un missatge per a totes les persones que gaudeixen de viatjar: 'gratar'. L'autor ha explicat com va aconseguir trencar la capa superficial de cada viatge per endinsar-se en cada cultura i poder refusar la idea que la cultura s'ha universalitzat.


L'acte de presentació del llibre s'ha fet aquest dijous a l'Ateneu Santcugatenc amb la participació de Toni Ramon, director de l'Ateneu, i del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. El vicepresident ha presentat l'acte parlant de la seva relació amb Grangé i ho ha fet amb un dels capítols del llibre on es parla del Tibet. Segons Puigneró, aquest capítol reflecteix les tres grans passions que comparteixen ell, també exregidor santcugatenc, i l'autor del llibre: "l'amor per la muntanya, l'amor per Catalunya com a minoria nacional i la política com a instrument per millorar la vida de les persones".

L'acte ha acabat amb un torn de preguntes per parts dels assistents, amb les quals Grangé ha desgranat més curiositats i experiències. Una d'aquestes ha estat la de la imatge que hi ha a la portada del llibre, una foto que va fer ell mateix al cim de l'Aconcagua.




Raül Grangé

El missatge final és gratem. Quan visitem els llocs, per molt coneguts o tòpics que puguin semblar, a vegades, en el lloc més impensat, segur que tots vosaltres heu tingut experiències amb un taxista al caire o amb un conductor d'autobús a l'Uruguai, és igual, en el lloc més impensat et trobes amb algú que val molt la pena.

Jordi Puigneró

Ho dic perquè, en aquest viatge, jo crec que s'hi reflecteix les tres coincidències que, segurament, jo i el Raül tenim a nivell personal d'amistat que és: l'amor per la muntanya, l'amor per Catalunya com a minoria nacional i la política com a instrument per millorar la vida de les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.