La companyia de dansa Gelabert-Azzopardi porta al Teatre Auditori un programa dual


  • Comparteix:

La companyia mostrarà dues vessants molt diferents de la seva dansa

La companyia mostrarà dues vessants molt diferents de la seva dansa

La companyia de dansa Gelabert-Azzopardi porta aquesta nit al Teatre Auditori un espectacle que mostra dues vessants ben diferents de la seva dansa. La primera part del muntatge, '8431', és un exercici formal i d'introspecció, mentre que la segona part, titulada 'Viene regando flores desde la Habana a Morón', aporta el contrapunt alegre i espontani, amb música en directe del Quartet Timbancó.

L'espectacle, estrenat fa dos anys al Teatre Lliure de Barcelona en el marc del festival Grec, comença amb la peça '8431', una coreografia intimista que tracta sobre la tristesa i la mort sobre la base de la música de Shostakovich. La segona part, titulada 'Viene regando flores desde la Habana a Morón', aporta el contrapunt alegre i espontani, i compta amb la música en directe del quartet cubà Timbancó.

El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert ha explicat que es tracta de dues peces independents, però complementàries, ja que mostren 'les dues cares d'una mateixa moneda'. L'escoltem.

Cesc Gelabert

Són peces independents però m'agrada que estiguin juntes perquè són dues cares d'una mateixa moneda. 8421 parla de la tristesa, la separació i la mort. La segona part és el contrari, viure l'alegria del moment.


Gelabert considera que aquest contrast entre les dues peces de l'espectacle és un dels seus atractius i permet tant als ballarins com al públic experimentar diferents registres de la dansa.

Cesc Gelabert

La gràcia és que els ballarins han de treballar dos registres molt diferents, però també el públic. La dansa per a mi és un joc a tres: coreografies, ballarins i públic.


Com és habitual en els espectacles de dansa que programa el Teatre Auditori, aquesta tarda a les 7 es farà un assaig obert previ a la representació on tothom qui ho vulgui podrà conèixer com treballa la companyia abans de sortir a escena.

L'espectacle començarà a les 10 de la nit i les entrades tenen un preu de 18 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.