L'exposició 'Tornar a l'ànima' conclou amb una nova visió del nou estil de Lluís Ribas

El pintor reivindica l'honradesa amb la seva feina i treballa per continuar donant moviment a les seves peces


  • Comparteix:

Lluís Ribas a la cloenda de la seva exposició 'Tornar a l'ànima' / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Ribas a la cloenda de la seva exposició 'Tornar a l'ànima' / Foto: Cugat Mèdia

L'exposició 'Tornar a l'ànima' del pintor Lluís Ribas ha conclòs aquest diumenge a la Sala Capitular del Claustre del Monestir amb l'última visita guiada comentada per l'artista i que ha reunit prop d'una trentena de persones. El pintor ha recordat durant la cloenda que aquesta exposició neix a partir d'un canvi radical que parteix d'una frase de Picasso que deia 'que ell no buscava, ell trobava'. Aquesta frase no coincidia amb la seva visió anterior i que, als seus 72 anys, ha canviat gràcies al fet que ha trobat un nou camí.

La mostra va causar sorpresa entre el seu públic el dia de la seva inauguració, ja que "miraven com si s'haguessin equivocat d'exposició", ha assegurat Ribas. Però, l'ha valorat positivament, ja que ha comentat que "un 80% de persones diuen que els ha agradat". Tot i això, ha remarcat que no li importa el que la gent pensi i ha destacat que "per un artista, el més important és que estigui content amb si mateix i ser honrat amb la seva feina."

Ribas també ha recordat la importància personal que tenen les obres, ja que es tracta d'una exposició molt íntima amb una simplificació del dibuix i uns contorns molt marcats. Tot i això, ha remarcat que "a vegades el que és teòricament senzill, és el més complicat". A més, tal com marca el títol 'Tornar a l'ànima', aquesta introspecció cap a si mateix li ha permès aprendre a reflexionar per tal de posar-ho tot en dubte. Aquestes reflexions han fet que donés importància a la mirada infantil, ja que "mai deixem de ser nens, però la societat ens va canviant, anem aprenent coses i deixem de fer-les, perquè ens diuen que no es pot fer."

Durant la cloenda, Ribas ha explicat que "les obres agafaran moviment i quan l'agafin explicaran la seva pròpia història". El pintor ha explicat que ja ha començat a donar moviment als quadres, ja que no s'han fet per estètica, sinó que tenen una història darrera. El seu objectiu és fer preguntes "partint de la base que no deixem de ser nens". "Des d'aquest coneixement, vull fer arribar un missatge més subliminar", ha conclòs.

Lluís Ribas ha confirmat que està preparant una exposició que li fa especial il·lusió, ja que es durà a terme al Masnou, la seva ciutat natal.







Lluis Ribas

Jo crec que la valoració és molt positiva, però jo sempre dic que no has de fer cas ni a una cosa ni a l'altra, tu has de seguir el teu camí. Jo faig el que sento i crec que és l'únic camí que hi ha per un artista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.