El despertar del coma de Perico Pastor, l'última exposició a La Galeria

Les 102 obres del pintor, que es poden veure fins al 8 de gener, expressen les seves vivències en el procés de recuperació a l'Institut Guttmann


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Perico Pastor a La Galeria. Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Perico Pastor a La Galeria. Foto: Cugat Mèdia

L'exposició 'Despertar' de Perico Pastor explica la seva experiència després de cinc setmanes en coma per culpa d'un infart. Quan el pintor de la Seu d'Urgell va despertar, va plasmar en 102 quadres les sensacions i els pensaments sobre les coses quotidianes. L'exposició de Pastor es pot veure a La Galeria de Sant Cugat fins al 8 de gener.

'Despertar' és la vuitena exposició de Perico Pastor a La Galeria i està ordenada de forma cronològica. Mostra les vivències de l'autor durant el procés de recuperació personal després d'aixecar-se d'un coma de cinc setmanes. Primerament, es va aixecar a l'Hospital Sant Pau i, posteriorment a l'Institut Guttmann. Pastor comenta a Cugat Mèdia que en adonar-se del seu estat i saber que havia de combatre una llarga rehabilitació, la millor manera de fer-ho era "transformar aquest incident amb una exposició".

Pastor afegeix que és un relat que mostra que va "haver de reaprendre-ho tot com si fos un nen petit, des de pentinar-te o posar-te els mitjons, fins a dutxar-te o vestir-te."

El pintor ha utilitzat les eines amb les quals millor treballa -paper, pinzells, tinta xinesa i aquarel·les- per abordar els 102 quadres que componen l'exposició.

La Galeria ha adaptat el seu calendari d'exposicions per poder plasmar la seva aventura, remarca Perico Pastor.




Perico Pastor

És un relat continu de què significa perdre tota la teva musculatura, la capacitat de moviment i haver de reaprendre tot com si fossis un nen petit, des de pentinar-te, posar-te els mitjons, fins a dutxar-te o vestir-te. Tot això.

Perico Pastor

Un accident bastant important fa un any i quan em vaig despertar, primer a Sant Pau i, després uns dies a l'Institut Gutmann, em vaig adonar de quin era el meu estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.