El darrer Punt de trobada del Centre d'Art Maristany acull l'artista escocès Jack Davison

El pintor proposa un recorregut sonor al voltant de l'exposició 'Pas Mal', de l'artista florestana Àngels Ribé


  • Comparteix:

Àngels Ribé i Jack Davidson a l'exposició 'Pas Mal' al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat/ Foto: Cugat Mèdia

Àngels Ribé i Jack Davidson a l'exposició 'Pas Mal' al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat/ Foto: Cugat Mèdia

El darrer Punt de trobada del programa del Centre d'Art Maristany ha convidat aquest dijous a l'artista escocès Jack Davidson, que ha proposat un recorregut musical al voltant de 'Pas Mal', la darrera exposició de l'artista florestana Àngels Ribé. El pintor britànic, que resideix a Barcelona des del 2001, ha presentat cançons d'estils i artistes molt diversos de música folk, jazz i country com Patsy Cline, John Coltrane, Space Afrika i Joni Mitchel. La seva relació passional amb la pintura i la música ha estat el punt de partida que l'ha aproximat a l'obra de Ribé, de qui ha reconegut ser un 'gran amic i admirador', tot i tenir estils artístics diferents. 'La visió de l'art conceptual de l'Àngels és molt humana i càlida', ha explicat Davidson a Cugat Mèdia.

'Pas Mal' és una exposició immersiva i abstracta formada per 87 imatges amb detalls d'elements naturals, sobretot camins, pedres i fulles, una estructura de fusta que ocupa el centre de la sala i sobre la qual circula un tren en miniatura i un pati ple de plantes. Segons l'artista santcugatenca en aquesta obra es posa en relleu 'l'èlan vital', una expressió francesa que es pot traduir com a 'força o impuls vital'. "És amor, odi, rabia... l'esperit de la vida", ha expressat l'artista.

Ribé, que recentment ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, és una artista conceptual amb una llarga trajectòria en l'àmbit internacional, la qual va començar a finals dels anys seixanta amb peces, escultures, instal·lacions i accions innovadores. Les seves obres aporten elements de recerca i experimentació basats en el cos, l'espai geomètric i el món natural.

L'exposició, comissariada per David Armengol, es pot veure al Centre d'Art Maristany fins al 5 de febrer.


Jack Davidson

Su visión del arte conceptual es muy humana y muy cálida. Somos muy amigos ( con Àngels Ribé)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.