Eduard Jener: 'A la meva novel·la Berenguer de Saltells mata de veritat l'actor que fa d'Abat Biure'

La novel·la, que es presenta dijous, a les 19 h, al Claustre, arranca amb un assassinat durant la primera funció de 'Pedra i Sang'


  • Comparteix:

El crític d'arts escèniques Eduard Jener presenta, aquest dijous, 'Assassinat a la Sala Capitular', la seva primera novel·la publicada. L'acte, que tindrà lloc a les 19 h, a la sala capitular del Claustre, està emmarcat dins del programa de celebració del 20è aniversari de 'Pedra i Sang'. A la presentació també hi participaran l'historiador Xavier Escura i l'actor Joan Berlanga. Aquest últim, que ha interpretat en diverses edicions el paper de Berenguer de Saltells, llegirà un fragment del llibre.

El thriller arranca amb l'assassinat real de l'Abat Biure en mans de l'actor que interpreta Berenguer de Saltells durant la primera funció, la Nit de Nadal, de 'Pedra i Sang'. A partir d'aquí, l'investigador Odó Taltavull, que es trobava entre el públic, haurà d'esbrinar qui és el responsable d'aquesta mort, i d'altres que s'aniran produint durant la setmana que relata la novel·la.

Jener ha explicat a Cugat Mèdia que la intriga es manté fins al final, ja que "no se sap fins a l'últim capítol qui ha matat a l'Abat Biure". L'autor també ha destacat el fet que "tot passa entre Sant Cugat i la Floresta", i ha avançat que reconeixerem alguns dels personatges que apareixen a la novel·la. "Si es parla de 'Pedra i Sang', s'ha de parlar de Josep Maria Jaumà, que n'és l'autor, i també de Dolors Vilarasau, que n'és la directora", ha dit.

La presentació de la novel·la d'Eduard Jener serà un dels pocs actes que es podran celebrar per commemorar el 20è aniversari de 'Pedra i Sang', ja que totes les funcions d'enguany s'han hagut de cancel·lar a causa de la detecció de diversos positius de Covid-19 entre els membres de la companyia.

L'activitat és gratuïta, però requereix confirmació d'assistència a través del correu electrònic pedraisang@gmail.com.


Eduard Jener

És el dia de la primera funció de 'Pedra i Sang'. Una de les escenes principals és la mort de l'Abat Biure en mans de Berenguer de Saltells. Però algú, se suposa que Berenguer de Saltells, mata de veritat l'actor que fa d'Abat Biure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.