Rafel Nadal presenta a Sant Cugat la seva última novel·la

Amb 'Quan s'esborren les paraules' l'autor tanca una saga literària que va iniciar fa deu anys amb 'Quan érem feliços'


  • Comparteix:

Jofre Llombart i Rafel Nadal a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Jofre Llombart i Rafel Nadal a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

L'escriptor Rafel Nadal ha presentat, aquest dilluns, al Museu del Monestir, 'Quan s'esborren les paraules', l'última novel·la d'una saga sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions. El llibre tanca, per tant, una història que es va iniciar fa deu anys amb 'Quan érem feliços' i va continuar amb 'Quan en dèiem xampany'. Acompanyat del periodista santcugatenc Jofre Llombart, l'autor ha explicat que quan la seva mare va perdre la memòria abruptament als 93 anys va tenir la sensació que es podia esborrar tota una part de la seva vida que ell no recordava, com la seva infantesa, i també la part que no havia viscut, però que formen part dels seus orígens.

Així, confessa que va escriure el llibre "amb la voluntat de mantenir aquesta memòria i traslladar-la als que venen darrere". De retruc, l'autor també desitja que els seus lectors s'encomanin d'aquest desig i ho facin amb els records de les seves pròpies famílies.

Per la seva banda, Llombart ha presentat Nadal com un gironí "que n'ha fet 67, però sembla que n'hagi viscut molts més" i ha descrit la novel·la com "un llibre rotundament d'ell, emotiu, a voltes dur i molt ben escrit". Respecte a això, Nadal ha recordat que el llibre "només és paper i tinta, fins que algú el llegeix. Només llavors la història viu".

Aquesta ha estat l'última presentació de l'any organitzada per Òmnium Sant Cugat, amb la col·laboració de Columna, Alexandria Llibres i el 'TOT Sant Cugat'.


Rafel Nadal

La meitat del llibre és dedicat a la mort del pare i la malaltia de la mare, i l'altra meitat és dedicada als nets, una mica amb la idea de fer una mirada nostàlgica a un món que s'acaba, que és el dels meus pares, i l'arribada d'un món que jo ja no protagonitzaré.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.