La Generalitat celebrarà el 2022 els 100 anys del naixement del poeta Gabriel Ferrater

Ferrater va viure els seus últims anys a Sant Cugat, i la ciutat el recorda amb un premi de poesia i una biblioteca que duen el seu nom


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la projecció d'una foto de Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la projecció d'una foto de Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament

El Govern de la Generalitat ha acordat aquesta setmana els esdeveniments i les personalitats que seran objecte de commemoració el pròxim any 2022. Entre les efemèrides que recordaran hi ha el centenari del naixement del poeta, crític, traductor i lingüista Gabriel Ferrater (Reus, 20 de maig de 1922 - Sant Cugat del Vallès, 27 d'abril de 1972). L'objectiu del govern català és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d'esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans. Ferrater va viure els últims anys a Sant Cugat, on hi va deixar una forta emprempta que la ciutat no ha oblidat. El seu llegat perviu amb el concurs de poesia i la biblioteca que duen el seu nom.

La Generalitat celebrarà els 100 anys de l'inici de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya; 150 anys de la Fundació de l'actual Ateneu Barcelonès; 500 anys de l'Arribada d'Ignasi de Loiola a Manresa, i 750 anys de la Recopilació dels Costums de Tortosa i dels Costums de la Mar.

De la mateixa manera, aquest any també celebrarà les efemèrides de les següents personalitats: 50 anys de la mort d'Esperança Bru Oller, promotora de l'educació de les dones i la cultura; 100 anys del naixement de Maria Matilde Almendros i Carcasona, actriu i locutora de ràdio; 100 anys del naixement de Júlia Bonet Fité, emprenedora, empresària, i fundadora de Perfumeries Júlia; 100 anys del naixement de Francesc Català-Roca, fotògraf; 100 anys del naixement de Gabriel Ferrater i Soler, poeta, crític, traductor i lingüista; 100 anys del naixement de Joan Fuster i Ortells, escriptor, intel·lectual; 100 anys del naixement de Jordi Sabater i Pi, primatòleg; 100 anys del naixement de Ramon Trias Fargas, economista i polític; 150 anys del naixement de Francesca Bonnemaison i Farriols, pedagoga, escriptora i promotora de l'educació de les dones, i 150 anys del naixement de Natividad Yarza Planas. Mestra, miliciana, política, primera alcaldessa de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.