L'exposició de la revista El Jueves omple de sàtira el Museu del Còmic

La mostra fa un repàs dels 45 anys d'història de la publicació a partir de les seves obres


  • Comparteix:

Bloc dedicat a les obres del s. XXI / Foto: Cugat Mèdia

Bloc dedicat a les obres del s. XXI / Foto: Cugat Mèdia

El Museu del Còmic acull l'exposició 'El Jueves. Gairebé 45 anys d'humor satíric' que ha recuperat més de 100 obres originals com el dibuix de la primera portada publicada el 27 de maig de 1977, quinze dies abans de les primeres eleccions democràtiques. La revista va néixer amb l'objectiu de convertir-se en 'un Pulgarcito per als adults' tal com ho va expressar el seu primer editor, José Llario. L'exposició es pot visitar al Museu del Còmic fins al 27 de febrer.

L'exposició s'ha dividit en blocs on es tracten curiositats, els motius pels quals es fa 'El Jueves', personatges històrics dels 80 i dels 90 com Makinavaja o Pedro Pica Vena, així com dibuixos de molta qualitat. La revista ja fa gairebé 45 anys que acompanya a la població amb obres d'humor satíric que tracten diferents àmbits de la història política i social d'Espanya. "És una mica la història d'aquest país, però no estic parlant només de la història política, sinó que també hi ha moltes portades de 'El Jueves' dedicades a quan va arribar el mòbil, el vídeo o la televisió en color", ha explicat un dels dos dels comissaris de l'exposició, José Luís Marín, que va estar 35 anys treballant a 'El Jueves'.

A la mostra, s'ha volgut retre homenatge a la figura i obra del director artístic de la revista entre el 1981 i 1995, Jordi Ginés Sotera, més conegut com a Gin, per la celebració del 25è aniversari de la seva mort. La mateixa exposició l'ha organitzat la Fundació que porta el seu nom i que es va constituir el 1997. A més, les obres han permès als visitants observar la seva evolució a partir dels canvis tecnològics que ha patit la revista des de les primeres obres fetes amb paper, tinta, ploma i en blanc i negre fins a l'arribada del color i de les aplicacions d'edició que faciliten la feina als artistes.





José Luís Martín

És una mica la història d'aquest país, però no estic parlant només de la història política, sinó que també hi ha moltes portades de El Jueves dedicades a quan va arribar el mòbil, el vídeo o la televisió en color.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.