El santcugatenc Àngel Comas publica la seva setena novel·la, 'El síndrome del mosquito tigre'

És una història d'intriga que barreja el crim, la corrupció i sexe a Torretes, una localitat imaginària entre Valldoreix, Rubí i la Floresta


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del crític i historiador cinematogràfic  Àngel Comas/ Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del crític i historiador cinematogràfic Àngel Comas/ Foto: Cugat Mèdia

El crític i historiador cinematogràfic santcugatenc Àngel Comas ha publicat la seva setena novel·la, 'El síndrome del mosquito tigre', una història d'intriga i suspens que tracta temes com el sexe, la violència i la corrupció. L'obra converteix la localitat imaginària de Torretes, situada entre Valldoreix, Rubí i la Floresta, en el centre de la corrupció moderna a través d'una trama típica de la novel·la negra. Però Torretes, que domina el món, no compta amb un grup d'idealistes que faran tot el possible perquè els corruptes no ho tinguin fàcil. 'Basant-me en fets reals provo d'explicar la situació del món en l'actualitat', ha explicat l'autor a Cugat Mèdia.

"De Torretes hi ha per tot el món", ha explicat l'autor, i ha afegit que "són llocs als quals la gent no té accés i no coneix, però és des d'on es domina l'economia i la política del món".

Comas ha dit que per escriure el llibre, que ja està a la venda a les llibreries i per internet, s'ha inspirat en fets reals que va llegir a la premsa abans de la pandèmia i en alguns escenaris reals de Sant Cugat que l'autor prefereix no desvetllar. "Quan llegeixo una notícia començo a barrinar com ens pot afectar i de quina manera la puc transformar en ficció", ha afirmat l'escriptor. "En el món de la comunicació que vivim tot està interrelacionat i és molt difícil separar la ficció de la realitat", ha expressat.

Comas, que és doctor en Ciències de la Comunicació, ha escrit més d'una trentena de llibres sobre cinema, dels quals destaquen els estudis sobre figures com Coppola, Clint Eastwood, Jean Gabin, William Wyler, Anthony Mann, Josep Maria Forn, Miguel Iglesias o Preston Sturges. En el terreny de la ficció ha publicat relats i novel·les com 'El destino de Moira', 'La experiencia McGuffin', 'Femme fatale en Barcelona', 'No te liarás con la chica del metro', 'Anys d"Infàmia' y 'El perfume mortal del eucalipto'.


Àngel Comas

És una novel·la sobre la corrupció sota formes de la novel·la negra. Basant-me en fets reals intento explicar la situació del món en auqest moment i intento que tingui intriga, sexe, violència i que la gent s'ho passi bé llegint-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.