Una xerrada sobre Gabriel Ferrater, la poesia i l'art dona el tret de sortida a l'Any Ferrater

Les poetes Ester Xargay i Marta Darder han compartit impressions sobre el poeta i han recitat alguns dels seus poemes


  • Comparteix:

Ester Xargay i Marta Darder durant l'acte / Foto: Cugat Mèdia

Ester Xargay i Marta Darder durant l'acte / Foto: Cugat Mèdia

La particular visió d'Ester Xargay i Marta Darder ha donat el tret de sortida a l'Any Ferrater, un cicle d'activitats programades en honor al poeta santcugatenc Gabriel Ferrater, que aquest 2022 hauria fet 100 anys. A l'acte, que ha tingut lloc al Xalet Negre, les dues poetes han compartit amb una quinzena d'assistents les seves impressions sobre Ferrater, la poesia i l'art en general. A més, també han recitat alguns dels poemes inclosos a l'obra de Ferrater 'Les dones i els dies'.

Xargay ha descrit Ferrater com un creador i gran artista "que explica les coses, però no les descriu, les compon". La poeta considera que "no cal entendre'l per llegir-lo", ja que la mateixa forma de la seva poesia és la que representa les coses, "és la matèria amb què construeix el seu art".

Per la seva banda, Marta Darder ha parlat del sentit de l'humor, la burla i la sàtira cap a ell mateix que transpiren molts poemes del santcugatenc, i ha posat èmfasi en el "joc constant" que proposa la seva obra.

Entre totes dues han recitat una desena de poemes de Ferrater i l'acte ha acabat amb la lectura, conjuntament amb el públic, de la peça 'Cançó del gosar poder'.

El vicepresident de l'associació Gabriel Ferrater, Miquel Santaeulàlia, ha presentat l'acte i ha recordat que el dia 25 de gener se celebrarà la presentació oficial de l'Any Ferrater, en la qual s'explicaran tots els actes previstos.


Miquel Santaeulàlia

L'acte d'avui forma part de l'apartat de 'Les dones i els dies', que és el nom del llibre on Gabriel Ferrater va recollir tots els poemes que té. Ajuntem dues poetes perquè ens interpretin Ferrater de la seva manera: llegint, fent una performance, parlant, com vulguin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.