L'Arxiu Nacional de Catalunya rep el fons documental de l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera

La documentació recuperada inclou correspondència, fotografies, monografies i revistes


  • Comparteix:

Façana de l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Façana de l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat / Foto: Google Maps

El fons documental de l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera ha ingressat a l'Arxiu Nacional de Catalunya després que l'hagi adquirit el Departament de Cultura de la Generalitat. Segons el Departament, ha estat una operació 'delicada' perquè el fons estava en circuits de mercat, i celebren que s'hagi pogut 'rectificar' una situació 'originada sense el seu coneixement i al marge de la legislació'. La documentació recuperada està formada per correspondència, àlbums fotogràfics, monografies i revistes.

El Departament ha remarcat el seu valor a l'hora de conèixer l'entorn polític, intel·lectual i cultural de l'expresident durant el temps de l'exili i la clandestinitat a Catalunya. Segons assenyalen, l'epistolari, que conté cartes de "personalitats molt rellevants" durant la resistència al franquisme, permet ampliar el coneixement de l'organització, les activitats i les opinions d'un gran nombre d'exiliats.

Pel que fa al material fotogràfic, els dos àlbums tenen imatges de la vida institucional de la presidència de la Generalitat i d'activitats polítiques i reivindicatives de la CNT durant el període republicà, així com fotografies inèdites de la família Barrera a l'exili.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.