El foc i la cultura popular engalanen la Festa dels Foguerons

Els Castellers de Sant Cugat han rebut la bandera de Sant Antoni com a banderers d'enguany


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte la Festa dels Foguerons, com una de les activitats programades amb motiu de la Festivitat de Sant Antoni Abat. Diables, Trabucaires, Caparrotes, Geganters i l'Entitat Sardanista han sortit al carrer per ser els protagonistes de la cercavila de la festa, que ha començat a la plaça d'Octavià i ha anat caminant fins a la plaça de Barcelona. És allà on s'ha fet l'encesa dels Foguerons. El foc i les guspires han pres la plaça, i els Castellers de Sant Cugat han rebut la bandera de Sant Antoni, ja que són els banderers del 2022.

En aquest moment també hi ha hagut els parlaments, encetats per Sant Antoni, que s'ha dirigit a la ciutat agraït per la festa que se li ha preparat. També ha intervingut la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, reivindicant el passat agrari de Sant Cugat: "És una festa, jo crec, d'aquelles que més ens arrelen als nostres orígens, que més explica la nostra tradició i ens ajuda a entendre d'on venim. Molt sovint, si no entenem d'on venim, és molt difícil també que entenguem el nostre present actual. Per tant, tota aquesta desfilada dels Tres Tombs de demà ens ajuda a explicar aquest passat agrícola de la nostra ciutat i evidentment també, la festivitat de Sant Antoni". Després hi ha hagut el lluïment de les entitats de cultura popular i tradicional, amb balls de gegants amb figures com el Griu i l'Amfisbena.

Aquest dissabte també ha començat a la mateixa plaça de Barcelona el Mercat de Traginers, que durant tot el cap de setmana reuneix parades de formatges, embotits, mel, dolços i vins.





Esther Madrona

És una festa, jo crec, d'aquelles que més ens arrelen als nostres orígens, que més explica la nostra tradició i ens ajuda a entendre d'on venim. Molt sovint, si no entenem d'on venim, és molt difícil també que entenguem el nostre present actual. Per tant, tota aquesta desfilada dels Tres Tombs de demà ens ajuda a explicar aquest passat agrícola de la nostra ciutat i evidentment també, la festivitat de Sant Antoni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.