L'Any Ferrater connecta Reus i Sant Cugat

Enguany se celebra el centenari del naixement i el cinquantenari de la mort del poeta Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Un moment de la presentació del programa / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de la presentació del programa / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

La Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració dels ajuntaments de Reus i Sant Cugat i altres entitats, commemora enguany el centenari del naixement de Ferrater a la ciutat de Reus i el cinquantenari de la seva mort a Sant Cugat. L'Any Ferrater serà present, majoritàriament, a les dues ciutats catalanes on el poeta va fer vida. A Sant Cugat, entitats com l'Associació Gabriel Ferrater, l'Ateneu i la Galeria d'Art Canals, han organitzat, de moment, més d'una vintena d'activitats. També Sant Cugat acollirà la cloenda oficial de la commemoració, el 22 de novembre al Teatre-Auditori. Les activitats es posen en marxa el 22 de febrer en un acte institucional a Reus.

Consulta aquí totes les activitats de l'Any Ferrater

El comissari de la commemoració i marmessor del llegat literari de Ferrater, Jordi Cornudella, ha expressat en una roda de premsa al Palau Marc de Barcelona (seu del departament de Cultura), que la tasca del comissariat és fer de "canalitzador, paraigües i d'altaveu" de totes les activitats que es faran en commemoració de l'Any Ferrater. Cornudella també ha fet referència al fet que les activitats i actuacions estan enfocades en dos àmbits: els instituts i les biblioteques.

En clau santcugatenca, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat totes les activitats (una trentena, a Sant Cugat) que s'han previst per aquest any Ferrater, com xerrades, itineraris i concerts, així com la inauguració d'una placa en honor al poeta. Per a Madrona, "Sant Cugat no només és la ciutat on va morir Ferrater, sinó que també és la ciutat on va conviure amb la nostra estimada Marta Pessarrodona". La tinenta d'alcaldia de Cultura també ha tingut un record per a El Mesón, on Ferrater, segons Madrona, va ser un gurú d'un moviment acadèmic intel·lectual.

La presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, ha presentat l'acte posant en valor la tasca i la bona entesa per part de les administracions i les entitats municipals per treballar plegats en difondre la vida i l'obra de Gabriel Ferrater.






Esther Madrona

Si diem en veu alta la paraula 'Mesón', aquest bar, aquest restaurant del centre de la ciutat, tots i totes ubiquem Ferrater, acompanyat d'amics, amigues i alumnat de la universitat.

Jordi Cornudella

La feina que ens hem de plantejar des del comissariat no és una feina d'impulsar iniciatives, sinó més aviat de fer de canalitzadors, paraigües i altaveu.

Izaskun Arretxe

L'ajuntament de Sant Cugat i el de Reus ja feia temps que treballàvem en l'Any Ferrater, ens vam trobar i vam pensar que era òptim poder celebrar un gran Any Ferrater de manera comuna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.