La Comissió del Ball de Gitanes busca voluntaris que agafin el relleu de l'entitat perquè perduri aquesta tradició

Nacho Ferrer (membre de la Comissió): "La ciutat s'ha de fer seu el Ball de Gitanes"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Ball de Gitanes a Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del Ball de Gitanes a Sant Cugat / Foto: Localpres

La Comissió del Ball de Gitanes de Sant Cugat busca voluntaris que agafin el relleu de l'entitat. Així ho ha expressat un dels seus membres, Nacho Ferrer, en un article d'opinió publicat aquest dissabte a Cugat Mèdia. Els canvis en la situació personal dels membres de la comissió en els darrers anys, el fet que cada vegada hi ha més gent que vol ballar les Gitanes i el desgast que ha suposat la gestió de l'entitat arran de la pandèmia poden fer, tem Ferrer, que l'any que ve no hi hagi ningú de la comissió actual disposat a tirar del carro.

La sensació de desgast ha sorgit, en part, arran de la limitació del ball a 48 quadros, que ha fet enfadar els balladors que s'han quedat fora. "No ens hem vist capaços de repetir un Ball de Gitanes amb els 54 quadros de l'any passat i ho hem gestionat com hem pogut", reconeix Ferrer.

És per això que el membre de la Comissió demana que "la ciutat es faci seu el Ball de Gitanes" i reitera que l'entitat necessita "gent nova, idees noves i mans noves". Si finalment ningú s'oferís per fer aquest relleu necessari, Ferrer creu que "les Gitanes segurament seguiran, perquè són molt fortes", però té dubtes sobre les condicions en què ho faran.

15 anys caminant sola
La Comissió del Ball de Gitanes es va independitzar del Grup Mediterrània de l'Esbart l'any 2006. La primera comissió, formada per cinc persones, va assentar les bases de les Gitanes d'avui.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA DE CARNAVAL



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.