El Mercantic de Sant Cugat, teló de fons de l'espot dels Premis Gaudí 2022

Cugat Mèdia ha accedit al rodatge de l'anunci, dirigit per Joan Galo i protagonitzat per Ariadna Gil


  • Comparteix:

El Siglo del Mercantic s'ha convertit per un dia en un karaoke en què els prejudicis es trenquen. Aquest espai emblemàtic de Sant Cugat ha estat el teló de fons del nou espot dels Premis Gaudí 2022, dirigit per Joan Galo i protagonitzat per Ariadna Gil. L'anunci vol traslladar el lema dels guardons d'enguany, 'Estimem-nos', i també compta entre l'elenc amb Abel Folk, Elena Martin i Guillermo Lasheras. Cugat Mèdia ha pogut assistir a una part del rodatge.



La gravació, una producció de White Horse, va tenir lloc el 7 de febrer a la sala B d'El Siglo. A banda de ser l'espot dels Gaudí, la peça convida a veure un curtmetratge que completa la història i que es pot trobar a les xarxes socials de l'Acadèmia de Cinema Català. L'anunci s'emet a TV3, als cinemes de Catalunya i les pantalles de FGC i TMB.

L'anunci s'ha fet íntegrament a Sant Cugat gràcies a un acord de suport als Gaudí entre l'Ajuntament i l'Acadèmia de Cinema Català. De fet, el consistori forma part de la Catalunya Film Comission, un servei públic i gratuït de la Generalitat a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a Catalunya. La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, la santcugatenca Judith Colell, ha explicat que cada any l'anunci es grava a un municipi diferent i que enguany tenia clar que volia que fos a Sant Cugat. "Quan ens van explicar com seria l'espot, en un espai com un cabaret, vaig pensar en el Mercantic, un espai màgic", ha explicat la cineasta a Cugat Mèdia.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha apuntat que la ciutadania trobarà "trossets de Sant Cugat" en aquest espot. Col·laboracions com aquesta, ha subratllat Ingla, ajuden a "promocionar" el municipi, el quart de Catalunya que aporta més localitzacions per a filmacions.

Els Premis Gaudí 2022 es lliuraran el 6 de març a les 22 h, en una cerimònia al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).




Judith Colell

Cada any fem l'espot a una ciutat diferent i vaig pensar que volia fer-lo a Sant Cugat. Quan ens van explicar com seria, vaig pensar en el Mercantic com un espai màgic.

Mireia Ingla

Tothom veurà que hi ha trossets de Sant Cugat a l'anunci, començat pel Mercantic. Ens serveix per promocionar la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.