L'òpera buffa 'Don Pasquale' arriba al Teatre-Auditori aquest divendres

Es tracta d'un producció de la Fundació Òpera a Catalunya per commemorar els 40 anys de l'AAOS


  • Comparteix:

Un moment de l'òpera 'Don Pasquale' / Foto: ©A. Bofill

Un moment de l'òpera 'Don Pasquale' / Foto: ©A. Bofill

L'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell commemora el seu 40è aniversari amb la representació de 'Don Pasquale', de Gaetano Donizetti. Aquesta és la tercera producció de la temporada 2021-2022 de l'entitat i arriba aquest divendres a les 20 h al Teatre-Auditori Sant Cugat. Es tracta d'una òpera buffa italiana en què combina moments de comèdia amb d'altres de més profunds, fet que la converteixen en una de les més reeixides del segle XIX. El preu general de les entrades és de 56 euros.

'Don Pasquale' es va crear el 1843 i explica la història d'un home gran, ric i solter, anomenat Don Pasquale. El seu nebot està enamorat d'una vídua jove, però l'oncle vol que es casi amb una altra dona que ell ha triat. En no aconseguir convèncer-lo, ell mateix s'hi casa, però no amb la dona que espera, sinó amb la seva germana, que resulta ser tot el contrari del que esperava.

"Aquesta és la darrera gran òpera còmica romàntica de mitjans del segle XIX que ve de la gran tradició de la comèdia de l'art, i que aconsegueix que una època en què aquest gènere no és ben vist pel públic, que vol títols amb més caràcter, aconsegueix un gran èxit i situar el gènere en primer terme", explica el director d'escena de 'Don Pasquale', Carles Ortiz. Precisament per això, aquesta obra presenta diverses complicacions, com el tractament de l'orquestra.

"No és una òpera només de riure, hi ha moments molt sentits, amb àries molt tristes, i moments molt dramàtics, i per això és una òpera buffa però que cal tractar amb certa seriositat", explica el director musical, Xavier Puig. La proposta es va estrenar el 13 de febrer a Sabadell. Sant Cugat és la segona parada d'una gira que seguirà per Manresa, Tarragona, Granollers, Reus i Lleida entre els mesos de febrer i març, acompanyada de l'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.