Mira aquí el pregó del Gall de Carnaval: 'Aquí sóc per rebentar-ho tot i fer-la grossa'

La representació santcugatenca del rei Carnestoltes ja té la vara de poder de Sant Cugat


  • Comparteix:

'Oi que voleu que mani jo? Oi que voleu més festa en aquest poble trist i ensopit? Oi que voleu tenir un governant que tingui la rauxa com a pilar fonamental?' Són les preguntes que el Gall de Carnaval de Sant Cugat ha fet a la ciutadania aquest dijous, primer dia de gresca. I evidentment, el poble santcugatenc ha respost afirmativament. Així, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ja ha lliurat la vara de poder a la representació local del rei Carnestoltes, que s'ha proclamat com a governant de la disbauxa: 'Aquí sóc per rebentar-ho tot i fer-la grossa!', ha dit abans d'engegar el pregó, on ha ironitzat sobre temes d'actualitat com la compra de la masia de la Torre Negra, el Camp de Golf de Can Sant Joan i el Ragull Centre.

L'any passat, el tradicional enfrontament entre l'alcaldessa i el Gall es va limitar a un vídeo difós a les xarxes socials on s'enfrontaven amb un rap. Enguany, després de la baixada del gall, ha tornat el tradicional pregó, amb un Gall punyent com sempre. "Encara dura la brometa del tripartit, eh?", ha ironitzat sobre l'equip de govern. I també ha fet referència als canvis a la presidència del Port de Barcelona, ara ocupada pel santcugatenc Damià Calvet i, fins llavors, amb l'exalcaldessa Mercè Conesa al capdavant: "A tots els recol·loquen d'una manera o d'altra: Diputació, Port, Incasòl i, si no, cap a la Generalitat, que també hi tenim uns quants".

El Gall ha aprofitat que Conesa és ara la directora de l'Incasòl per demanar-li que afavoreixi que el Camp de Golf de Can Sant Joan esdevingui un parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat. Quant a la connexió amb Rubí, ha celebrat que avanci la connexió en bicicleta cap a la ciutat veïna, però s'ha queixat de les demores a l'hora d'enllestir l'espai pacificat de l'hipòdrom. Sobre la mobilitat sostenible, ha fet referència a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), gràcies a la qual, ha ironitzat, ara "es respira molt millor".

El Ragull Centre també ha estat objecte de crítica: "Que la gent jove es vol quedar? Doncs fem un formiguer i tots allà amuntegats", ha dit sobre un projecte que s'ha topat amb crítiques tant de l'oposició com de part del veïnat.

El Gall, ansiós per aconseguir la vara de poder, ha fet que Ingla l'amenacés: "Ara que tenim la Torre Negra i hi faré un corral, et tancaré a dins i no em tornaràs a molestar". El rei de la gresca, però, no s'ha arronsat: "Com a mínim tindreu alguna cosa per fer-ne, d'aquella torrassa d'estiueig que us heu apalancat", ha rebatut, i s'ha mostrat confiat que la ciutadania l'alliberaria.

Ingla també li ha retret que el Gall no hagi complert el compromís de fer baixar la Gallina: "Trenques totes les normes, menys les del patriarcat". A això, el Gall l'ha rebatut amb què sempre que baixa a l'Ajuntament s'hi troba alcaldesses. "Potser puc demanar un alcalde gai?", ha reclamat.

El Gall també ha recordat la destrossa de la Creu del Terme. "Vaig veure aquell personatge enfilar-se i no va em donar temps a fer-li un crit", ha relatat.

També ha fet una crida, a la seva manera, al relleu generacional a la Comissió de Carnaval: "No veig massa cascos grocs... És perquè es fan grans o perquè no troben relleu per fer una bona gresca?", s'ha preguntat.


Gall de Carnaval

Oi que voleu que mani jo? Oi que voleu més festa en aquest poble trist i ensopit? Oi que voleu un governant amb la rauxa com a pilar fonamental?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.