Sant Cugat s'adhereix al Concert per la Pau a benefici d'Ucraïna

L'espectacle, que tindrà lloc el 30 de març a l'Auditori de Barcelona, s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa


  • Comparteix:

Foto de família a la presentació del Concert per la Pau / Foto: ACN (Guillem Roset)

Foto de família a la presentació del Concert per la Pau / Foto: ACN (Guillem Roset)

L'Auditori de Barcelona acollirà, el dia 30 de març, el Concert per la Pau, una iniciativa impulsada per la Fundació Victòria dels Àngels, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i a la qual també s'hi ha adherit l'Ajuntament de Sant Cugat. Segons s'ha explicat aquest dimecres en roda de premsa, tota la taquilla serà en benefici del projecte 'Ucraïna ens necessita' de Creu Roja.

Participaran en el projecte els directors Mireia Barrera, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Ernest Martínez Izquierdo, Jordi Mora, Pedro Pardo, Xavier Puig, Antoni Ros Marbà i Jordi Savall. Tots ells dirigiran l'Orquestra i cor per la Pau formada per músics i cantaires voluntaris de diferents institucions barcelonines. A més, damunt l'escenari hi haurà una dotzena de músics refugiats ucraïnesos i dos solistes russos. Entre el públic, es reservaran 200 localitats perquè hi assisteixin refugiats ucraïnesos.

La idea del concert va sorgir de la mà d'Urszula Bardlowska, alumna del Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l'Esmuc que s'imparteix aquests dies. Bardlowska va demanar ajuda per als seus familiars a Ucraïna, i va suggerir a la fundació que celebrés un concert benèfic.

El programa del concert inclou les peces 'Prayer for Ucraine' de Valentin Silvestrov, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo; 'La gran porta de Kiev' de 'Quadres d'una exposició' de Modest Mussorgski, dirigit per Xavier Puig; 'Adagio' de Samuel Barber, dirigit per Jordi Mora; la tradicional catalana 'El rossinyol' dirigida per Mireia Barrera, 'Da pacem domine d'Arvo Pärt', sota la direcció de Jordi Savall; 'Morgen! Op. 27/4' de Richard Strauss amb Joyce DiDonato i sota la direcció de Pedro Pardo; 'Nimrod Adagio' de les Variacions Enigma d'Edward Elgar dirigit per Tomàs Grau; 'la Novena Simfonia' (4rt moviment) de Ludwig van Beethoven sota la direcció de Salvador Brotons amb Katerina Tetryakova, Marina Pinchuk, Airam Hernández i Mattia Olivieri. Completa el programa 'Madrigal' sobre un tema popular 'El cant dels ocells' de Xavier Montsalvatge, amb l'Escolania de Montserrat i Miquel Keenan Fuentes sota la direcció d'Antoni Ros Marbà.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.