Pintar un mural ciutadà: proposta del Casal de Mira-sol per apropar la cultura a la ciutadania

L'activitat s'ha fet aquest dissabte i s'ha dut a terme a l'exterior de l'edifici


  • Comparteix:

Dani Berenguer i els més petits pinten al mural participatiu de Mira-Sol  / Foto: Cugat Mèdia

Dani Berenguer i els més petits pinten al mural participatiu de Mira-Sol / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha organitzat un taller sobre pintura mural al Casal de Mira-sol amb l'objectiu d'animar als veïns a participar en el disseny del barri. L'activitat ha estat guiada per l'artista Dani Berenguer que ha insistit que 'aquest art està pensat per a l'aire lliure i que no es pot fer a casa'. El taller forma part d'una campanya de l'Ajuntament on es pretén donar a conèixer els 6 consells de barri (Centre Est, Centre Oest, Nucli Antic, Mira-sol, La Floresta i les Planes).

Aquesta iniciativa ha començat a Mira-sol aquest cap de setmana i es farà per diferents barris. La subdirectora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, Marina Casals, ha destacat que la missió principal és "identificar-nos com a barri" i vincular als santcugatencs amb el treball comunitari. A més, la campanya vol difondre nous canals de comunicació per als veïns com és el Telegram per informar diàriament del que succeeix a prop seu.

"L'objectiu d'avui és omplir la paret de colors del barri i alhora acostar aquest art de carrer a qui vulgui aprendre", ha dit Casals. Berenguer ha compartit amb els assistents que s'hauria de "normalitzar la tècnica" perquè l'esprai "és una forma d'expressió" i no és gens "un crim". "El taller és una manera de democratitzar l'art perquè al final l'espai públic a tothom li agrada", ha destacat l'artista. El fet que "la gent ja no pugui tornar demà a practicar" suposa un problema per a l'artista. "No hi ha un espai on la gent pugui pintar de forma lliure, aquest art no té una continuïtat", ha remarcat l'instructor.

L'artista Berenguer ha portat el disseny del mural, però han sigut els santcugatencs qui han fet les lletres de Mira-sol sense saber-ho. Tot i que la pluja ha afectat al final del taller, els participants han gaudit de la seva expressió durant una hora i mitja.








Marina Casals

L'objectiu és identificar-nos cadascú amb el nostre barri, que la gent tingui aquesta identitat de dir de quin barri és, vincular-se en el dia a dia, en el treball comunitari que pugui haver-hi...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.