L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià presenta un llibre en homenatge a Lluís Llach

L'obra compta amb il·lustracions a punta de bolígraf Bic, inspirades en cançons del músic


  • Comparteix:

Jordi Magrià en la presentació del seu llibre 'Homenatge a Lluís Llach' / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Magrià en la presentació del seu llibre 'Homenatge a Lluís Llach' / Foto: Cugat Mèdia

El dibuixant santcugatenc Jordi Magrià, conegut popularment com a Bic Man, presenta el seu últim llibre 'Homenatge a Lluís Llach'. Es tracta d'un recull d'il·lustracions inspirades en les cançons del músic i polític català, que van acompanyades de la lletra i d'un codi QR que permet escoltar-les amb el mòbil. Magrià ha editat i publicat el llibre ell mateix, i té la intenció de publicar un segon volum.

La presentació del llibre, organitzada per Junts per Sant Cugat, ha reunit una trentena de persones a la Casa de Cultura de Sant Cugat. El regidor de Junts Josep Maria Vallès ha presentat l'acte, on ha fet preguntes a Magrià sobre el llibre i també sobre la seva trajectòria. La conversa ha anat acompanyada de vídeos que mostraven el procés d'il·lustració de Magrià, i d'altres del mateix Lluís Llach, Carles Puigdemont i Josep Rull, on agraïen l'obra del dibuixant.

A més, estava previst que l'artista santcugatenc Pere Codó interpretés algunes de les cançons de Lluís Llach en finalitzar la presentació, però a causa d'una grip no ha estat possible. No obstant això, un santcugatenc de l'audiència, Amadeu Guarch, s'ha presentat com a voluntari per substituir a Codó, i ha cantat l'emblemàtic 'Que tinguem sort'.

Bic Man, artista molt vinculat al procés independentista a través de les seves il·lustracions, ha volgut homenatjar aquest cop al qual "sempre ha estat un gran referent" per ell, el músic i intel·lectual Lluís Llach. Segons ha declarat a Cugat Mèdia, Magrià s'ha vist motivat a fer-li aquest "regal ben merescut" a Llach ja que sempre ha cregut que és "una de les persones més coherents amb el país".

L'homenatge a Lluís Llach se suma a una obra molt inspirada en la política catalana del dibuixant santcugatenc. Aquesta inquietud, afirma Magrià, va néixer quan la gent enviava cartes de suport als presos de l'1-O, on ell va decidir donar escalf enviant dibuixos fets amb bolígraf Bic. Aquest fet el va fer reconegut arreu de Catalunya, amb un total de cinquanta-cinc exposicions per tot el país, i més de trenta-cinc dibuixos sobre el procés.



Jordi Magrià

Jo ni coneixia a en Lluís, sempre he sigut seguidor seu. Creia que era una de les persones més coherents amb el país, amb les seves idees, i que sempre ha estat lluitant pel que ell creia just. Per tant, pensava que era un bon motiu per fer-li un homenatge que creia que era ben merescut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.