El grup de música santcugatenc La Cantina publica 'Condenado', un single carregat de crítica social

Es tracta de la cançó debut del projecte musical, que compta amb un videoclip dirigit pel també santcugatenc Alex Sanjuan


  • Comparteix:

Grup músical santcugatenc La Cantina / Foto: Cedida

Grup músical santcugatenc La Cantina / Foto: Cedida

El grup de música santcugatenc La Cantina llença el seu primer senzill, 'Condenado', aquest divendres. Es tracta d'una cançó de caràcter festiu, però té una lírica carregada de crítica que narra la història de dues persones en lluita. La Cantina, nascut el 2020, es descriu com un projecte musical que transmet un missatge compromès amb les lluites socials.



El grup està conformat per vuit integrants: Martí Busquets és la veu; Guim Solivelles, el baixista; Eloi Pont, el guitarrista; Ivet Patxot, la saxofonista; Anna Palos, la trompetista; Martí Joaquín, el trombonista; Pau Besses, el bateria; i Clara Tetuà, la veu i guitarrista. La Cantina defineix el seu estil com "una mescla de rock, ritmes llatins, funk i rap, amb melodies de vents més aviat pròpies del reggae o elskai".

El baixista i un dels fundadors de La Cantina, Guim Solivelles, ha explicat a Cugat Mèdia que la iniciativa la van començar ell i el cantant del grup, Martí Busquets, amb qui és amic de la infància. "El Martí escriu cançons de manera individual des de fa temps, i quan vam formar el grup ens les va passar", ha detallat.

Solivelles ha afirmat que han tingut clar des del principi que "la música és una eina social", amb la qual, a través de la metàfora, es pot fer crítica social. A més, ha avançat que "aquest missatge reivindicatiu s'anirà destapant a mesura que surtin les següents cançons", ja que 'Condenado' forma part dels tres temes que donaran el tret de sortida a la carrera musical del grup.

El single debut està disponible a Spotify i a totes les altres plataformes digitals. 'Condenado' compta amb un videoclip produït de manera autogestionada i dirigit pel també santcugatenc Alex Sanjuan, que es pot veure al canal de YouTube de La Cantina.


Guim Solivelles

La música és una eina social, un mitjà per reivindicar tot. Nosaltres volem aprofitar per reivindicar el que creiem, que és justícia i pau social. Aleshores, sobretot des de la crítica a través de la metàfora, nosaltres intentem transmetre aquest missatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.