Carles Castell presenta 'Camins de desig', una novel·la que escapa dels problemes i explora la natura

L'obra explica la història d'un home amb facilitat per connectar-se amb la natura


  • Comparteix:

Presentació de 'Camins de Desig' al Club Muntanyenc / Foto: Cugat Mèdia

Presentació de 'Camins de Desig' al Club Muntanyenc / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Carles Castell ha presentat la seva primera novel·la, 'Camins de Desig', la història d'un home que torna a casa després de 40 anys, i en arribar escapa dels problemes per anar a caminar durant cinc dies. El llibre, Premi Vila d'Ascó, va sorgir arran de l'esclat de la pandèmia, ha explicat Castell: 'Gràcies al temps que em va donar el confinament vaig poder ordenar aquestes escriptures i convertir-les en una novel·la amb trama i un personatge'. L'obra l'ha presentat aquest dimecres al Club Muntanyenc Sant Cugat, acompanyat pel periodista Pol Izquierdo, la paisatgista Anna Zahonero i la vicepresidenta del Muntanyenc, Alba Martínez; tots tres amics de l'autor.

Castell, que sempre ha fet relats curts, aquest cop s'ha atrevit amb una novel·la que, alhora, té "una doble narrativa", ha explicat el periodista i amic de l'autor Pol Izquierdo, ja que "per una banda, presenta un personatge ple de contradiccions que escapa a explorar la natura, i per altra és una interpretació del paisatge i la cultura catalana". Izquierdo, a més, ha afirmat que "tothom es pot veure identificat amb el protagonista d'una manera o altra".

Lluís, el protagonista de 'Camins de desig', té dificultats a l'hora d'establir relacions amb la família, però en canvi té més facilitat per establir vincles amb la natura. La vicepresidenta del Muntanyenc, Alba Martinez, ha destacat aquesta "combinació de la natura i el factor humà" i la crítica al "ritme de vida caòtic" del segle XXI. De fet, el procés d'escriptura de Carles Castell es va basar a sortir a caminar, tal com fa el protagonista, mentre anotava tot el que veia i sentia.

La paisatgista Anna Zahonero, per la seva part, ha confessat que "admira la capacitat d'observació de Castell", on a banda de fer una descripció visual de la natura, també es fixa en factors com el creixement dels boscos, els canvis en la costa o la història agrícola de les terres catalanes.


Carles Castell

És un projecte que ja portava temps al cap, i neix a partir d'escriure relats sobre uns paisatges i uns itineraris sense saber quina forma acabaria prenent. A partir d'aquestes descripcions, en temps de confinament vaig trobar una trama, un personatge principal, i tot el context necessari per donar-li forma a la novel·la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.