Descobreix els llibres que tenen Sant Cugat com a teló de fons

Quatre llibreries de la ciutat han fet les seves propostes a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir és una de les localitzacions del llibre d'Eduard Jener / Foto: Mané Espinosa

El Claustre del Monestir és una de les localitzacions del llibre d'Eduard Jener / Foto: Mané Espinosa

Un llibre amb Sant Cugat com a escenari és un dels regals que es poden fer aquest Sant Jordi. Per descobrir les opcions disponibles i les novetats d'enguany, Cugat Mèdia s'ha acostat a totes les llibreries de la ciutat per demanar consell als llibreters i llibreteres. Paideia, Re-read, El Celler de Llibres i Abacus són les quatre llibreries que han trobat opcions santcugatenques a les seves prestatgeries.

'Assassinat a la sala Capitular', del santcugatenc Eduard Jener, és l'única opció que s'ha repetit a les quatre llibreries. Es tracta d'una novel·la negra que arranca amb l'assassinat de l'actor que fa d'Abat Biure durant la representació de 'Pedra i Sang' al Claustre del Monestir. A la novel·la hi apareixen moltes altres localitzacions santcugatenques, ja que tot passa entre Sant Cugat i la Floresta.

Des de la Paideia, Sergi Martí també ha volgut destacar la novel·la 'Fum d'estampa', de Catalina Navarro, "un thriller sobre el periple de l'or de Moscou amb passatges que succeeixen a Sant Cugat", ha dit.

El propietari de la llibreria de segona mà Re-read, Àlex Castellarnau, ha proposat dues publicacions amb la fotografia com a protagonista i Tomàs Grau com a autor. D'una banda, ha parlat de 'Sant Cugat, un passeig per l'ahir i l'avui', "un recull ple de fotografies antigues de la ciutat", ha dit, i, de l'altra, 'Masies de Sant Cugat', un recopilatori de les masies més emblemàtiques del municipi.

Per la seva banda, el responsable de la llibreria El Celler de Llibres, Pablo Giménez, ha reconegut que "tot i que Sant Cugat és un escenari poc habitual en les obres, sí que hi ha hagut un 'boom' d'autors santcugatencs".

Per acabar, des de l'Abacus Xavi Alsina ha remarcat 'Vèncer la por', la biografia de Jordi Amat sobre l'escriptor Gabriel Ferrater, i 'Sant Cugat del Vallès desaparegut', un recull de fotos antigues de Sant Cugat, "plenes d'espais que ja no existeixen o que estan totalment canviats", ha dit.




Sergi Martí

'Fum d'estampa', de Catalina Navarro, és un thriller relacionat amb l'or de Moscú i té passatges que succeeixen a Sant Cugat.

Xavi Alsina

'Vèncer la por', una biografia de Gabriel Ferrater, escrita per Jordi Amat. Dona un punt de vista interessant d'aquest escriptor tan relacionat amb Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.