El Sant Jordi més esperat i celebrat

Els santcugatencs han pogut gaudir de la Diada als carrers, malgrat alguna estona de pluja


  • Comparteix:

Els llibres i les roses han guanyat les mascaretes per primera vegada en dos anys: el Sant Jordi d'enguany ha estat el primer que s'ha pogut celebrar amb normalitat després que la pandèmia de la covid-19 ho impedís el 2020 i el 2021. I els santcugatencs ho han aprofitat sortint al carrer, lluint roses i comprant llibres. Malgrat alguna estona de pluja, el sol ha anat sortint al llarg de tota la jornada, permetent així que la Diada s'hagi fet notar a diferents indrets de la ciutat.

Una florista amb parada a la plaça d'Octavià, Aurora Fernàndez, ho expressava dient que és "un dia amb molta alegria". "La gent torna a sortir al carrer sense les mascaretes. Hi ha alegria pel dia d'avui de la Diada i és un plaer poder veure la gent al carrer, tornar a comprar les roses... el dia en si en general", ha comentat Fernàndez. Des del punt de vista dels llibreters, David Oliva hi coincidia: "Ho trobàvem a faltar perquè més enllà de les vendes és un dia molt especial".

La ciutadania de Sant Cugat també passejava contenta. És el cas d'Eduard Claramonte: "És la nostra diada per excel·lència per dir-ho d'alguna manera. Ho té tot: té el llibre, té la rosa, té l'amor, té la família... Té la gent que t'estima. És una diada molt social", reivindicava el santcugatenc. La també santcugatenca Tatiana Alcón ha explicat a Cugat Mèdia que rondava amb la família, ja que al final el temps els ho ha permès: "Semblava que s'espatllaria una mica el temps perquè ha començat a caure una mica d'aigua-neu, però al final molt bé".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha valorat molt positivament la jornada: "Sant Cugat ho ha pogut fer. Ha demostrat una vegada més que la ciutat es bolca en les seves festes i en les seves tradicions al carrer quan cal. I jo sincerament avui he vist la gent molt contenta".

La jornada ha començat amb el Sant Jordi infantil que ha organitzat Òmnium Sant Cugat. La plaça d'en Coll s'ha convertit durant tot el matí en un espai dedicat a la canalla en què, entre altres activitats, hi ha hagut una hora del conte amb Eva Tataret. Ja de cara al migdia, l'Orquestra Moderna Fusió i l'Orquestra Simfònica Fusió han ofert el seu Concert de Sant Jordi, al Celler Modernista. A la tarda l'ambient s'ha traslladat a la plaça de l'Om, on hi ha hagut una ballada de sardanes de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat amb la cobla La Principal del Llobregat. Finalment, l'Església del Monestir ha acollit el concert de Sant Jordi titulat 'Música per la pau a Ucraïna', amb antics professors de l'Escola Fusió, la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i el pianista rus Guerassim Voronkov.












Aurora Fernández

És un dia amb molta alegria. La gent torna a sortir al carrer sense les mascaretes. Hi ha alegria per la Diada i és un plaer poder veure a la gent al carrer, tornar a comprar les roses... el dia en si en general.

David Oliva

Està molt bé. El trobàvem a faltar perquè més enllà de les vendes és un dia molt especial.

Eduard Claramonte

És la nostra Diada per excel·lència per dir-ho d'alguna manera. Ho té tot: té el llibre, té la rosa, té l'amor, té la família... Té la gent que t'estima. És una Diada molt social.

Tatiana Alcón

He vingut amb els pares, els tres fills i el marit. Semblava que s'espatllaria una mica el temps perquè ha començat a caure una mica d'aigua i neu però al final tot molt bé.

Mireia Ingla

Sant Cugat ho ha pogut fer. Ha demostrat una vegada més que la ciutat es bolca en les seves festes i en les seves tradicions al carrer quan cal. I jo sincerament avui he vist la gent molt contenta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.