Obert el termini per participar el en 6è Premi literari Pi d'en Xandri

Es tracta d'un iniciativa impulsada per Òmnium i el Servei Local de Català per formentar la llengua i la cultura catalanes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: ACN

Òmnium Sant Cugat i el Servei Local de Català (SLC) organitzen la que serà la sisena edició del premi literari Pi d'en Xandri amb l'objectiu de fomentar la llengua i la cultura catalanes. Aquest any, per primera vegada el concurs no va únicament dirigit a l'alumnat dels cursos de català de la ciutat i als voluntaris lingüístics, sinó que està pensat per a tothom. Les bases del certamen giren entorn d'una de les protagonistes principals de la pandèmia i els confinaments: la llar i els seus elements configuratius. Cada participant haurà d'escollir entre presentar un microrelat (d'un màxim de 100 paraules) o un relat (d'entre 150 i 380 paraules). El termini de lliurament finalitza coincidint amb la Festa Major, el 29 de juny del 2022 i posteriorment a aquesta data es publicarà un llibre amb el recull de tots els relats presentats.

CONSULTA AQUÍ LES BASES I EL FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Les quatre categories que conformen els premis, de dificultat progressiva, corresponen als topònims de l'entorn de Sant Cugat: Torre Negra, Sant Medir i Puig Madrona. Així, es vol materialitzar el "difícil accés" que també es troba en el català. Finalment, en la categoria Collserola, s'acull a tota la resta de persones que se sentin interessades, independentment de si són alumnes del SLC. Cada participant serà obsequiat amb un exemplar del llibre amb el recull de relats, a més a més dels vuit lots culturals per al millor microrelat i millor relat de cada categoria. Així doncs, a partir d'un text literari original s'anima els participants a reflectir records, vivències i emocions al voltant d'una casa o estança al mateix temps que es fomenta l'ús de la llengua catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.