Escoles i ballarins es preparen per lluir les seves exhibicions pel Dia Internacional de la Dansa

Fins a l'1 de maig, el programa Sant Cugat Balla ofereix diverses propostes per apropar aquesta disciplina artística a la ciutadania


  • Comparteix:

La dansa se cita a partir d'aquest divendres als escenaris de Sant Cugat per celebrar el Dia Internacional de la Dansa. Enguany, una nova edició del Sant Cugat Balla ofereix una dotzena de propostes fins a l'1 de maig per apropar a la ciutadania les diferents disciplines i estils de la mà d'escoles de la ciutat. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament i la Taula de Dansa, vol dinamitzar, fomentar i divulgar aquesta disciplina artística. Durant aquestes últimes setmanes, escoles i alumnes s'han estat preparant per poder tornar a lluir la seva feina al carrer després de dos anys de pandèmia.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

Cugat Mèdia ha entrat en alguns dels assajos d'escoles de dansa per conèixer de prop com estan preparant les seves exhibicions. A l'escola Fusió Música i Dansa, l'exballarina i actual professora de dansa, Laura López, assegura que el Dia de la Dansa és un dia "que s'espera molt cada any" perquè és una oportunitat per a les alumnes per poder mostrar al carrer el que treballen a classe. En el cas d'aquest centre, oferiran un assaig obert perquè el públic pugui veure "què es fa, com es crea una coreografia i com es pot corregir".

Una altra de les escoles que ja estan preparades per exhibir-se al carrer és General Giap. L'alumne Marçal O'Callaghan explica que oferiran una mostra de 'freestyle'. "L'any passat només vam poder fer una exhibició", recorda en Marçal, i "tornar a sortir al carrer" era una cosa que "desitjaven des de feia temps".

El programa compta amb activitats per a tots els públics com mostres, classes participatives i espectacles; així com un concurs d'Instagram. L'escenari principal serà la plaça d'Octavià, tot i que les propostes també arribaran a altres espais com el Teatre-Auditori, el Teatre de Mira-sol, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i La Unió.

El gruix d'activitats tindrà lloc entre aquest divendres i dissabte. Aquest mateix divendres, Dia Internacional de la Dansa, es llegirà el manifest a la plaça d'Octavià amb la participació de les escoles que formen part de la Taula de Dansa:
  • Fusió Música i Dansa
  • Laura Esteve Centre de Dansa
  • General Giap
  • Escola Sant Cugat
  • La Tacones
  • Esbart Sant Cugat
  • Grup Mediterrània
  • Sant Cugat Dance Academy SCD

    A més, aquest dissabte, La Unió acollirà una mostra de dansa en forma de tastets.




    Laura López

    Aquí, el Dia de la Dansa, és un dia que s'espera molt cada any perquè poden mostrar al carrer el que fan normalment. Aquest any farem un assaig obert i el públic podrà veure què es fa, com es crea una coreografia, com es pot corregir.

    Marçal O'Callaghan

    L'any passat només vam poder fer una exhibició. Tornar a sortir al carrer ens ve de gust perquè vam estar tot un any de pandèmia a casa.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.