De reivindicació a projecte estabilitzat: el Conservatori de Sant Cugat celebra una dècada de música

Fa 10 anys que l'escola imparteix estudis de Grau professional i aquest dimarts ho ha celebrat amb un gran concert al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Quan el 1992 es va inaugurar l'edifici de l'escola de música municipal, la comunitat educativa ja anhelava que aquest centre esdevingués un centre oficial. No va ser fins al curs 2011-2012 que el Conservatori de la ciutat va començar a impartir els estudis de Grau professional de música. Aquesta dècada de treball demostra que es tracta d'un projecte 'estabilitzat', que deixa enrere el caràcter novell. I tot plegat s'ha posat de manifest (i de celebració) aquest dimarts, amb un gran concert al Teatre-Auditori, amb un centenar de músics que han passat per l'escenari, que des de la simfònica i la coral i sota la batuta de Raimon Romaní, han interpretat temes de Toldrà, Haydn, Offenbach i Romaní.

Abans de les actuacions, el director del Conservatori, Roger Roca, ha celebrat la consolidació del projecte i ha refermat la voluntat de seguir creixent. "És hora d'estabilitzar un projecte ambiciós del qual ens sentim orgullosos", ha expressat. S'ha acompanyat de qui va ser director en el moment del pas cap als estudis oficials, Joan Josep Gutiérrez, que ha recordat que quan es va inaugurar l'edifici, "l'objectiu d'oferir una línia professional" ja campava pels pensaments dels responsables de llavors.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat de manifest el lligam entre Sant Cugat i l'art. En aquest sentit, ha celebrat els fruit que ha donat el Conservatori: "Ha permès que moltes persones trobessin el camí per al seu desenvolupament personal i artístic", ha reflexionat. De fet, de les aules d'aquest equipament han sorgit figures com Elisabeth Franch (flautista), Laia Pujolassos (violinista), Leticia Martin (guitarra), Anna Grenzer (violoncel), Lucas Peire (compositor) i Júlia Solé (Gralla).






Roger Roca

Ja no som un conservatori novell. És hora d'establitzar un projecte ambiciós del qual ens sentim orgullosos.

Joan Josep Gutiérrez

Quan es va inaugurar l'edifici, l'objectiu era oferir una línia professional i oficial.

Mireia Ingla

El Conservatori ha permès que moltes persones trobessin el camí per al seu desenvolupament personal i artístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.