L'Encabronada tornarà a portar el foc a Sant Cugat els dies 20, 21 i 22 de maig

Els Diables escalfen motors per celebrar tres dies de festa, amb el parc de Ramon Barnils com a centre neuràlgic


  • Comparteix:

Imatge del correfoc de l'Encabronada de 2019 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del correfoc de l'Encabronada de 2019 / Foto: Cugat Mèdia

Els Diables escalfen motors per a la celebració de l'Encabronada, que omplirà Sant Cugat de foc, música i cultura els dies 20, 21 i 22 de maig. Aquesta festa, que gira al voltant de la llegenda del Boc de Can Vernet, tindrà com a punt neuràlgic el parc de Ramon Barnils, espai on se celebraran la majoria d'activitats i on s'instal·larà, a més, l'escenari per als concerts, la Taverna i les foodtrucks. Durant aquests tres dies també hi haurà, a la Rambla del Celler, una fira artesana, així com una fira de cultura popular a la plaça de la Vila, amb una mostra de la feina d'alguns constructors de gegants, bèsties, tabals i gralles.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ

El president dels Diables, Roger Ricart, i la tresorera de la colla, Sylvia Sans, han presentat l'edició d'enguany de l'Encabronada, que no s'havia celebrat des del 2019 a causa de la pandèmia. A banda de fer un repàs al programa d'enguany, Ricart ha avançat que la recaptació del sorteig de les paneres es donarà a l'associació Gilgar Solidari.

Foto de família de la presentació de l'Encabronada

Foto de família de la presentació de l'Encabronada / Foto: Ajuntament


Un altre dels punts que s'ha desvetllat és el de les bèsties convidades, que en aquesta ocasió seran el Drac Baluk Astharot de Terrassa, el Drac Astharoth de Caldes d'Estrach, el Pollo del Prat i el Cap Ullu de Rubí. A la colla santcugatenca, dos nous cabrits de mida infantil acompanyaran, com a novetat, el Boc de Can Vernet.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha celebrat la tornada a la normalitat després de la pandèmia, així com la consolidació d'aquesta nova tradició vinculada a la llegenda del Boc de Can Vernet.

Amb tot, els Diables s'han mostrat il·lusionats amb la tornada de l'Encabronada i han convidat la ciutadania a participar-hi. "Tot i que aquesta és una festa nova, que va néixer el 2015, volem que amb el pas dels anys esdevingui una tradició", ha confessat Ricart.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ


Roger Ricart

És una festa nova i volem que esdevingui tradició, per això insistim cada any. Hi ha d'haver molt de foc i aquesta part de solidaritat enguany serà per Gilgar Solidari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.