Eduard Vallory reflexiona sobre l'aprenentatge, la idea d'èxit i la vida a la presentació del seu últim llibre

L'acte, que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Abacus, ha comptat amb la participació de Caterina Calsamiglia i Josep Lluís Serrano


  • Comparteix:

Eduard Vallory, Caterina Calsamiglia i Josep Lluís Serrano a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Vallory, Caterina Calsamiglia i Josep Lluís Serrano a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

El periodista, politòleg i impulsor de l'Escola Nova 21, Eduard Vallory, ha presentat el seu últim llibre 'Aprendre', aquest dimecres, a l'Abacus, acompanyat de l'economista especialitzada en educació Caterina Calsamiglia i del formador d'equips directius educatius Josep Lluís Serrano. Tots tres han conversat sobre els temes principals del llibre, una obra que té com a punt de partida l'experiència de l'autor com a múltiple repetidor a la secundària, i convida al lector a reflexionar 'sobre temes que van més enllà de l'escola, com la vulnerabilitat, la idea d'èxit, la mort, l'amistat i l'amor', explica Vallory.

Un dels temes que s'han tractat a la conversa és "la solitud i la vergonya que sent un alumne que no comprèn". Citant a Daniel Pennac, Vallory ha afirmat que "el professor ha de connectar amb la seva pròpia ignorància per treure de la ignorància els estudiants". Així, un professor de matemàtiques, per exemple, ha de fer memòria sobre allò que en algun moment algú li va explicar i ell no va entendre, connectar amb com es va sentir i, des d'aquí, seguir ensenyant els alumnes que tenen dificultats.

D'altra banda, Vallory ha posat sobre la taula la importància de "tractar l'educació com un bé col·lectiu, i no només individual". Segons l'autor, a l'escola es potencia la competitivitat per sobre de la cooperació, i aquest aprenentatge, que és molt nociu per l'autoestima i la percepció d'èxit de les persones, ha quedat obsolet. A mesura que et vas fent gran, reflexiona Vallory, vas descobrint la importància de "complementar-te" amb els altres i, al final, "les accions de cooperació, com són, per exemple, les relacions, són les que acaben tenint més importància en el benestar de les persones", ha dit.


Eduard Vallory

Crec que moltes persones tenen molt arrelada una idea d'èxit i d'aprendre molt relacionada amb un model molt particular que serveix per unes poques persones i que en el món d'avui és força obsolet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.