El 8è Premi Literari Gausacs Amunt premia 15 escrits centrats en el retrobament

248 persones han participat en l'edició d'enguany, que ha comptat amb quatre categories


  • Comparteix:

Fotografia de família, un cop acabat l'acte / Foto: Ajuntament

Fotografia de família, un cop acabat l'acte / Foto: Ajuntament

Els 15 guanyadors del vuitè Premi Literari Gausacs Amunt han recollit aquest dissabte al migdia els guardons, en un acte celebrat pels Castellers de Sant Cugat al Monestir. El retrobament era la temàtica sobre què s'havia d'escriure enguany per participar-hi i, segons ha explicat l'organització, en total s'han rebut 248 escrits.

Els premis de la categoria de 1r a 3r de primària han estat per la poesia 'El poema del mar' de Mattia Ruiz Daldoss, i pel microrelat 'El retrobament amb l'Auditori' de Fèlix Vidal Noria.

En la categoria de 4t a 6è de primària, s'ha reconegut els poemes 'Sense títol' de Gabriel López Artigas, 'El soldat' de Bernat Jorba i 'Petons, abraçades' d'Esther Tàrrega, així com el microrelat 'El retrobament' de Leo Jiménez.

Pel que fa a la categoria d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius, s'ha premiat 'Muerte por un misil' d'Anika Mohammad Asghar, 'Melosa agonia' de Guillem Boigues Coll, 'Lirios otoñales' d'Irene Lobera Velázquez, 'Te he echado de menos' de Gemma Martí Badia, i 'Cosiendo arcenes' de Clara Vernet Gómez.

Finalment, en la categoria d'adults han recollit el premi Anna Maria Casanovas Català per 'Abraça'm', Teresa Altarriba Munné per 'Cinc amics ben diferents', Rosa Alaber Teruel per 'La Bruna retroba la lluna' i M. Antònia Masip Blanquer per 'Just a temps'.

El jurat del premi han estat format per Eva Tataret i Ferran Ballester, de l'organització. En el moment de l'entrega de premis, Ballester ha destacat l'èxit de l'edició d'enguany. "Fa vuit anys que convoquem aquest premi literari, i fins ara s'hi han presentat més de 1.500 persones", ha comentat.

Quant als obsequis, han estat gentilesa dels col·laboradors: l'Ajuntament de Sant Cugat, el Teatre-Auditori, Cal Caballu, les llibreries El Pati de Llibres i El Celler de Llibres i l'editorial Baula.


Ferran Ballester

Fa vuit anys que convoquem aquest premi literari, i fins ara s'hi han presentat més de 1.500 persones. Aquest any hi ha hagut èxit de participació, ja que hi han participat 248 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.