Els Diables de Sant Cugat tornen a il·luminar la nit amb l'Encabronada

Feia dos anys que la gran festa dels Diables no es podia fer a causa de la pandèmia


  • Comparteix:

Amb el despertar del Boc ha començat l'Encabronada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Amb el despertar del Boc ha començat l'Encabronada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els Diables de Sant Cugat s'han apoderat de nou dels carrers de la ciutat amb l'Encabronada. La gran festa de la colla local feia dos anys que no es podia celebrar a causa de la situació sanitària. L'espera i les ganes de gresca han petat aquest divendres amb el retorn del Boc de Can Vernet, que ha sortit de sota del seu pont i ha recorregut en cercavila els carrers fins al parc de Ramon Barnils, on ha tingut lloc un espectacle de llum, so i foc.


CONSULTA AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE L'ENCABRONADA

Centenars de persones han acompanyat el Boc, les cabretes i els diables pels carrers de la ciutat, en una cercavila que avançava al ritme de la batucada i amb el foc com a protagonista.


La colla ha tingut un ensurt quan s'ha incendiat un cartell, fet de flors seques, d'un comerç del carrer Major. L'incendi s'ha extingit ràpidament gràcies a l'actuació de Protecció Civil i l'ADF.


Un cop al parc de Ramon Barnils, diables i bèsties han donat pas al ball de Bastons. La festa ha continuat amb un concert a càrrec de l'Orquestra Mitjanit.


Un cap de setmana d'activitats

L'Encabronada continua aquest dissabte al matí amb propostes com la plantada de bèsties a la plaça de la Vila, la ballada dels Geganters (11 h) davant de l'ajuntament i una gimcana (10.30 h) al parc de Can Vernet. Al vespre arriba el plat fort, amb el correfoc de les bèsties, que començarà a les 20.45 h a la plaça d'Octavià, i el bany de foc, a les 22 h, al parc de Ramon Barnils.

Diumenge les activitats se centren al parc de Ramon Barnils, amb tallers, contacontes, actuacions de cultura popular i música en directe. Tot plegat acabarà a les 18.30 h, amb el crit final de les bèsties.

CONSULTA AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE L'ENCABRONADA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.