Salvador Brotons, nou director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat també ha presentat la nova temporada al vestíbul del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de cultura, Esther Madrona, juntament amb els directors i músics de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de cultura, Esther Madrona, juntament amb els directors i músics de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ha nomenat com a nou director titular Salvador Brotons, que agafa el relleu de Josep Ferré. A més, l'OSSC ha presentat la programació de la nova temporada 2022-2023 en un acte al vestíbul del Teatre-Auditori que ha aplegat representants del teixit cultural de la ciutat i del consistori, encapçalats per l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla. Brotons ha explicat que ha acceptat el càrrec perquè 'l'Orquestra té molta passió per la música' i perquè porta el nom de Sant Cugat 'una ciutat de referència arreu de Catalunya, amb un auditori extraordinari i amb gent que estima molt la cultura, fet a lloar'.

La presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntós, ha reivindicat que "la viabilitat d'una orquestra només és possible amb la col·laboració d'institucions públiques i privades" i, per suposat, "dels músics, els quals són l'essència de l'existència de l'OSSC". Per la seva banda, el director artístic de l'OSSC, Josep Ferré, ha assegurat que han volgut comptar amb Salvador Brotons com a nou director perquè "té qualitats que el fan diferent". "Brotons, a més de tenir una gran empatia amb els músics de l'orquestra, és un gran compositor", ha afirmat Ferré.

El nou director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Salvador Brotons

El nou director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Salvador Brotons / Foto: Cugat Mèdia



Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat que "a més de ser una ciutat referent i extraordinària, cal continuar treballant perquè mai deixi de ser-ho". Ingla ha assegurat que aquesta "és una ciutat que estima molt la cultura i la música clàssica". I ha afegit que "hem arribat fins aquí pel compromís que parteix de la gran inciativa de la ciutadania".

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat s'ha caracteritzat, des dels seus inicis, per l'experimentació i la recerca constants de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula.

A l'acte hi han assistit bona part dels directors de la pròxima temporada, Jordi Piccorelli i Roit Feldenkreis, solistes que participaran als concerts de la temporada, socis i patrocinadors de l'OSSC i personalitats de la vida cultural santcugatenca.








Josep Ferré

El Salvador té unes qualitats que el fan una mica diferent a la resta. En primer lloc, ell té una empatia molt gran amb els músics perquè ell mateix va ser músic d'orquestra, ell va estar molts anys sent flautista solista a l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. I això dóna un gran coneixement del funcionament d'una orquestra. Però no només és això, sinó que també és un gran compositor.

Flora Puntós

La viabilitat d'una gran orquestra simfònica professional només és possible amb la col·laboració entre institucions públiques i privades, amb el suport del món empresarial.

Salvador Brotons

Sant Cugat és una ciutat molt extraordinària. És una ciutat de referència a Catalunya, amb un auditori extraordinari, amb una gent molt culte, amb una gent que estima la cultura. I això és molt de lloar. Si tots els pobles de Catalunya fossin com Sant Cugat tindríem un país diferent.

Mireia Ingla

És una ciutat que estima molt la cultura, la música i la música clàssica. De fet, hem arribat on hem arribat amb moltes coses gràcies a aquest compromís que sobretot parteix de la ciutadania de Sant Cugat, que té aquestes ganes i voluntat de tirar endavant iniciatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.