Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca homenatgen al director teatral Ernest Naté aquest diumenge

L'acte (11 h) està obert a la ciutadania de Sant Cugat, però cal fer reserva per correu electrònic


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Ernest Naté als estudis de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'Ernest Naté als estudis de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'acte d'homenatge al director teatral santcugatenc Ernest Naté, mort el passat mes de febrer a l'edat dels 89 anys, serà aquest diumenge. L'esdeveniment, organitzat per Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, se celebrarà aquest 29 de maig a les 11 h a la Sala Clavé. L'homenatge intercalarà vivències i anècdotes d'actors i col·laboradors amb fragments d'escenes que ell va dirigir.

Ernest Naté (1932-2022) va ser un gran referent del teatre santcugatenc, ja que va establir les bases del teatre modern a Sant Cugat. A més, va ser una figura clau durant els anys seixanta perquè va adaptar les obres dels dramaturgs del moment com Bertolt Brecht, Albert Camus, Arnold Wesker, entre d'altres. Malgrat la dictadura franquista i la seva censura, el director santcugatenc va fer un teatre innovador i compromès. Tanmateix, va ser director de diversos muntatges de l'Agrupació Teatral Maragall. Posteriorment, va fer muntatges al Teatre la Unió, amb la companyia Teatre Fila Zero, i amb la Secció teatral de l'Esbart.

Aquest acte està obert a la ciutadania, no obstant això, a causa de l'aforament limitat de la Sala Clavé, cal fer una reserva prèvia a: reserves@teatrelaunio.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.