Quatre escenes d'obres dirigides per Ernest Naté recorden la seva figura

Durant l'homenatge s'ha recordat la importància de la tasca de Naté, que va morir el passat mes de febrer


  • Comparteix:

Un moment de l'obra 'L'encens i la carn' representada durant l'homenatge / Foto: Ajuntament

Un moment de l'obra 'L'encens i la carn' representada durant l'homenatge / Foto: Ajuntament

El món del teatre de Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge al matí un acte d'homenatge al director teatral Ernest Naté, després que morís el passat 1 de febrer a l'edat dels 89 anys. I ho ha fet de la mateixa manera que es fa el teatre: posant damunt l'escenari quatre escenes de quatre obres que ell havia muntat. Així doncs, la Sala Clavé de La Unió ha vist fragments de 'La cantant calba' d'Eugène Ionesco, 'Figuretes de vidre' de Tenneessee Williams, 'L'encens i la carn' de Feliu Formosa i 'Terra baixa' d'Àngel Guimerà. Abans de les representacions, hi ha hagut parlaments de Teresa Canas, Xavier Fornells i Dolors Vilarasau, que han parlat del director i de la seva feina subratllant com d'important va ser pel teatre de la ciutat.

Des d'Amics de Pedra i Sang, Vilarasau ha explicat que l'homenatge a Naté s'ha fet perquè la gent de teatre "li devem". "Perquè d'alguna manera, ell va ser una persona que amb totes les coses que va dirigir va, d'alguna manera, situar Sant Cugat en la centralitat europea", ha detallat. Després, la directora Teresa Canas ha volgut destacar el fet que Naté li va ensenyar com el teatre amateur pot ser professional: "Una de les coses que em queden de l'Ernest és que s'ha de ser al màxim d'exigent perquè cadascú pot donar allò que pot donar, però ho ha de donar. No s'ha de deixar passar res. Ell deia que el teatre amateur pot ser tan professional com el professional". "L'única diferència que hi ha és que uns cobren i els altres no, i que els altres hi gastem temps i diners", ha conclòs Canas.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha parlat de la figura del director reivindicant també el teixit cultural de Sant Cugat: "Quan jo vaig arribar-hi ara fa 25 anys, és una de les coses que més em va sorprendre. Aquesta quantitat d'iniciatives que es fan a la ciutat i que avui en recollim molts d'aquests fruits, d'aquestes generacions que en van participar tant".

L'homenatge estava organitzat per Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca. També ha comptat amb l'assistència de David Pujol, president de l'entitat cultural, i de membres de la família Naté-Capellera.











Dolors Vilarasau

Penso que la gent de teatre li devem aquest homenatge. Li devem perquè, d'alguna manera, ell va ser una persona que amb totes les coses que va dirigir va, d'alguna manera, situar Sant Cugat en la centralitat europea.

Teresa Canas

Una de les coses que em queden de l'Ernest és que s'ha de ser al màxim d'exigent perquè cadascú pot donar allò que pot donar, però ho ha de donar. No s'ha de deixar passar res. Ell deia que el teatre amateur pot ser tan professional com el professional. L'única diferència que hi ha és que uns cobren i els altres no, i que els altres hi gastem temps i diners.

Mireia Ingla

Quan jo vaig arribar-hi (a Sant Cugat) ara fa 25 anys, és una de les coses que més em va sorprendre. Aquesta quantitat d'iniciatives que es fan a la ciutat i que avui en recollim molts d'aquests fruits, d'aquestes generacions que en van participar tant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.