Un curtmetratge santcugatenc obre el debat sobre les violacions dins de la parella

La santcugatenca Mór G. Dulcet és la directora d'aquest curt de fi de grau de Cinematografia de l'ESCAC que es rodarà aquest mes de juny


  • Comparteix:

La santcugatenca Mór G. Dulcet / Foto: Cedida

La santcugatenca Mór G. Dulcet / Foto: Cedida

La violació dins de la parella és el tema vertebral del curtmetratge de fi de grau en Cinematografia de l'ESCAC de la santcugatenca Mór G. Dulcet. L'objectiu del projecte és visibilitzar aquesta realitat tan allunyada de l'imaginari col·lectiu sobre què és una violació. 'A tothom li ve al cap un acte molt violent, perpetrat per un desconegut, en un carreró fosc a les tantes de la matinada', explica Dulcet, 'però hi ha moltes situacions en les quals es pot donar una violació i, dins de la parella, també', afegeix. Com els passa, precisament, a la Laia i el Roger, els protagonistes del curtmetratge 'Amb la boca petita', que Dulcet dirigeix i que es rodarà aquest mes de juny.

La història comença en una casa rural en un paratge idíl·lic, on un grup d'amics i amigues a la vintena es disposa a compartir uns dies de vacances plegats. És en aquest espai, suposadament de confiança i confort, on té lloc la violació. "No volíem mostrar-ho com si fos una experiència molt tràgica, ni volíem posar al Roger l'etiqueta de violador, simplement volíem mostrar una cosa que passa i de la qual no se'n parla, per la qual cosa, sovint, ni la víctima ni l'agressor n'acaben de ser conscients", reflexiona Dulcet.

"El consens en la parella es dona per fet", lamenta Dulcet. És per això que, més enllà de presentar el curtmetratge al circuit habitual de festivals, també tenen previst portar-lo a instituts i altres espais juvenils per obrir debat. "No pretenem dir-li a ningú què ha de fer ni com s'ha de comportar; simplement volem explicar que això passa, posar-ho sobre la taula i que se'n pugui parlar", comenta.

Dulcet espera tenir la versió definitiva del curtmetratge cap al gener de 2023.


Mór G. Dulcet

Quan parles de violació a tothom li ve al cap un carreró, a les dues de la matinada, amb un desconegut i de forma violenta. I no és veritat, hi ha moltes situacions en les quals es pot donar una violació, i dins de la parella, també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.