Un curtmetratge d'alumnes d'FP de l'Agora, guardonat als Premis eduCAC 2022

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha escollit 'Falda' com a un dels guanyadors d'aquest premi que vol fomentar l'audiovisual dins les escoles


  • Comparteix:

Fotografia de família un cop entregat el premi / Foto: Cugat Mèdia

Fotografia de família un cop entregat el premi / Foto: Cugat Mèdia

Un grup d'alumnes d'FP de realització i so de l'Agora Sant Cugat International School han rebut aquest divendres el 1r Premi Cicles Formatius grau mig i superior dels Premis eduCAC 2022. Es tracta d'un guardó que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya atorga anualment per tal de fomentar l'audiovisual dins les escoles, i enguany ha escollit el curtmetratge 'Falda' com a guanyador.

La directora del curt, Carla Ramírez, ha explicat que 'Falda' és una història que parla de l'Aless. "L'Aless és un jove que té una família una mica disfuncional. Tenia una germana que es va morir en un accident de cotxe, que era lesbiana, era del col·lectiu. Ell té un record d'ella provant-se una faldilla, i de cop ell troba de nou aquesta faldilla, i hi ha alguns problemes...", ha comentat sense voler detallar el desenllaç del curt.



La coordinadora d'FP de l'Agora, Mònica Socías, ha afegit que 'Falda' està basat en la història d'un estudiant d'Euskadi que va arribar a l'escola amb faldilla. A banda dels alumnes de realització i so, Socías també ha destacat que un alumne de secundària del mateix centre ha fet d'actor.

El premi, l'ha entregat consellera secretària al Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Laura Pinyol, que ha subratllat la qualitat dels treballs que s'han presentat als premis enguany, i el fet que amb els diferents projectes s'hagi vist que els infants i joves es qüestionen les normes i els estàndards que es qualificarien de "normals". "Això ens explica quines són les inquietuds dels joves, adolescents i nens que tenim a les escoles. I ens hem trobat molta cosa de rols de gènere, de tòpics de com s'han de comportar les noies i com s'han de comportar els nois, i molt de perjudicis racistes", ha recalcat la consellera secretària.

Els Premis eduCAC s'entregaven normalment a l'auditori del CaixaForum, a Barcelona, però enguany s'han anat repartint per cada centre educatiu amb guanyadors.






Carla Ramírez

Aquesta història parla de l'Aless. L'Aless és un jove que té una família una mica disfuncional. Tenia una germana que es va morir en un accident de cotxe, que era lesbiana, era del col·lectiu. Ell té un record d'ella provant-se una faldilla, i de cop ell troba de nou aquesta faldilla, i hi ha alguns problemes...

Mònica Socías

Tenim alumnes de realització, que deuen ser 7 o 8, i 3 de so. I el que fa de protagonista quan era petit és un alumne de secundària.

Laura Pinyol

Això ens explica quines són les inquietuds dels joves, adolescents i nens que tenim a les escoles. I ens hem trobat molta cosa de rols de gènere, de tòpics de com s'han de comportar les noies i com s'han de comportar els nois, i molt de perjudicis racistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.