Una passejada per veure el passat i present de Sant Cugat a través de la fotografia

CliCme i l'Arxiu Municipal han organitzat un taller de refotografia per veure com els carrers han canviat amb el pas del temps


  • Comparteix:

Amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, l'Arxiu Municipal ha ofert aquest dissabte al matí un taller de refotografia de la mà d'Eugènia Ortiz de CliCme. D'aquesta manera, s'ha fet un recorregut per diferents punts emblemàtics de Sant Cugat per tal de veure què significa el pas del temps en una ciutat. Per començar, s'ha donat als participants un dossier amb deu fotografies antigues, i a partir d'aquí s'ha començat una ruta pels llocs que s'hi veien per poder-los fotografiar de nou intentant reproduir les imatges antigues. L'itinerari ha començat a la rambla del Celler, ha continuat cap al Monestir, la plaça d'Octavià, el carrer de Santiago Rusiñol i Quatre Cantons, i ha acabat al Mercat Vell.

El taller també s'ha fet en record al fotògraf Joan Cabanas i ha comptat amb l'acompanyament de Carles Cabanas. Glòria Puigmal, tècnica mitjana en gestió documental de l'Arxiu Municipal, ha explicat que justament aquest dissabte feia 70 anys de la mort de Joan Cabanas, i que l'activitat s'ha fet com a homenatge.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, Lourdes Llorente, ha assistit al taller. "És molt interessant i, a més a més, és molt divertit: coneixes coses de la teva ciutat que potser no coneixies. Mirades diferents, perquè l'enfocament de la fotografia té aquest caire més personal de l'artista i del fotògraf que potser no és el teu, i et fa obrir finestres de mirades diferents. De mirades diferents del mateix i mirades de temps diferents", ha dit Llorente en referència a l'activitat. La tinenta d'alcaldia també ha volgut fer un reconeixement a la família Cabanas: "Ha vingut el Carles precisament perquè intentem preservar aquesta memòria dels fotògrafs de la ciutat - o del poble que era abans - que no eren mers fotògrafs: eren artistes".










Glòria Puigmal

Justament aquest dissabte fa 70 anys de la seva mort, i també ho fem una mica en homenatge. Per això la majoria de les fotografies que hem triat són del Fons Cabanas, que té imatges del Joan Cabanas i del Carles Cabanas. Majoritàriament, perquè hi ha altres fotògrafs perquè hi va treballar altra gent com a botiga de fotografia d'aquest tipus, com a establiment de fotografia.

Lourdes Llorente

És molt interessant i, a més a més, és molt divertit: coneixes coses de la teva ciutat que potser no coneixies. Mirades diferents, perquè l'enfocament de la fotografia té aquest caire més personal de l'artista i del fotògraf que potser no és el teu, i et fa obrir finestres de mirades diferents. De mirades diferents del mateix i mirades de temps diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.