El CPA lamenta l'absència de la caseta a la Festa Major: 'Fa molt de mal'

L'entitat es queixa que, pel sistema de subvencions de l'Ajuntament, no ha pogut finançar la instal·lació de la carpa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la caseta del CPA / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de la caseta del CPA / Foto: Localpres

La presidenta del Centro Popular Andaluz (CPA) de Sant Cugat, Leonor Gómez, lamenta que la Festa Major d'enguany no compti amb la tradicional caseta de l'entitat. Ho atribueix a què l'Ajuntament ha canviat la manera de lliurar les subvencions: fins al 2019, l'associació rebia els diners prèviament i els gastava en la instal·lació del recinte; ara, l'ajuda no la rebrien fins després d'haver celebrat la festa. 'L'Ajuntament sap que sense la subvenció de 23.000 euros que sempre ens havien donat no tindríem caseta', ha lamentat en declaracions a Cugat Mèdia Gómez, que tot i la situació econòmica, considera que l'entitat té 'prou múscul' per tirar endavant l'organització de l'espai. Per tot plegat, la presidenta diu que 'fa molt de mal' la situació, 'no per l'entitat, sinó pels socis'.

La representant del CPA ha explicat que des del consistori es va posar sobre la taula la possibilitat d'instal·lar una carpa més reduïda, que només cobrís la cuina i l'escenari, amb les barres i les taules a l'aire lliure, però sense especificar la ubicació. "Això és inviable, no és la caseta", ha assegurat Gómez.

D'altra banda, ha retret que l'Ajuntament encara no ha pagat a l'entitat la instal·lació d'un "racó" promocional de Sant Cugat a la caseta de la Feria de Abril. "Encara no hem cobrat els 4.995 euros que van dir que ens pagarien per tot això", ha assegurat. "Si no ens ajudeu econòmicament no podem tirar endavant, però ni nosaltres ni cap altra entitat", ha apuntat la presidenta de l'entitat.

Per tot plegat, Gómez ha lamentat que la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, assegurés a la presentació de la festa grossa, aquest dimarts, que l'entitat no té prou "múscul" per tirar endavant l'organització de la caseta. "No sé quin objectiu hi ha en aquestes declaracions i espero una rectificació", ha dit la presidenta de l'associació.

Enguany, l'encaix del CPA a la Festa Major es limitarà a tres actuacions que tindran lloc als Jardins del Vallès.

Què diuen els polítics?

A la tertúlia política de Cugat Mèdia d'aquest dimecres, la mateixa tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha apuntat que si la caseta del CPA s'ha quedat fora de la Festa Major no és per un "problema de subvencions". De fet, ha assegurat que s'han mantingut "diverses converses i trobades" amb l'entitat i que s'han posat sobre la taula "totes les possibilitats" per possibilitar la instal·lació de l'envelat.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia i portaveu del PSC, Pere Soler, ha estat crític amb l'organització de la festa grossa. "Hi ha moltes coses a millorar, hi ha un excés de protagonisme d'una determinada tipologia d'expressió artística, molt vinculada a la cultura popular catalana, i el CPA no podrà muntar la seva caseta", ha reflexionat. Per a Soler, "aquella Festa Major de poble no ha evolucionat cap a una festa de ciutat que som ara". En tot cas, el primer tinent d'alcaldia ha matisat que aquesta valoració l'ha fet com a representant dels socialistes: "Hi ha moltes coses a reconduir; som crítics com a PSC, però com a participants del govern felicitem la feina de l'àrea de Cultura", ha reflexionat, alhora que confia "que tothom pugui gaudir aquesta Festa Major".

També ha participat en la tertúlia el regidor de Cs Sergio Blázquez, que ha posat en valor la participació històrica del CPA en la Festa Major com un dels seus "centres neuràlgics".








Leonor Gómez

Sabem que econòmicament el CPA té problemes, però si ens ajuden tenim prou múscul com per tirar endavant.

Esther Madrona

Hem tingut diverses converses i trobades amb el CPA i hem posat totes les possibilitats. No vull que ningú es quedi amb la idea que hi ha problema de subvencions.

Pere Soler

Hi ha moltes coses a millorar, hi ha un excés de protagonisme de la cultura popular catalana i el CPA no podrà muntar la seva caseta.

Sergio Blázquez

He parlat amb gent del CPA i m'han dit que hi ha una correlació entre el cobrament de la subvenció de l'ajuntament i no muntar la caseta del CPA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.