Les Lectures a la Fresca d'enguany tindran la guerra com a eix temàtic

El cicle comptarà amb tres propostes, repartides entre el 7 i el 21 de juliol


  • Comparteix:

Fotografia de família feta durant la presentació / Foto: Ajuntament

Fotografia de família feta durant la presentació / Foto: Ajuntament

'Una flor no fa estiu, però 18 edicions de Lectures a la Fresca sí que fan estiu'. Així ha començat Dolors Vilarasau a parlar de les Lectures a la Fresca, que enguany arriben a la 18a edició i s'han presentat aquest dimarts a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot. La presidenta d'Amics de Pedra i Sang i directora artística de les Lectures a la Fresca ha explicat que aquest estiu el cicle es dedicarà a la guerra, i que per això en el programa previst hi ha tres peces que tracten aquest eix temàtic, però de manera molt diferent: 'El bon soldat Svejk' de Monika Zgustova, 'Stanbrook, una odissea de la Guerra Civil' d'Ignasi Roda, i 'Antígona' de Jean Anouilh.


CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DE LES LECTURES A LA FRESCA

'El bon soldat Svejk' inaugurarà el cicle el 7 de juliol a les 22 h, a la plaça de l'Om. Gairebé una setmana després, el dia 13 a la mateixa hora, serà el torn de 'Stanbrook, una odissea de la Guerra Civil', que es llegirà a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot. I finalment les Lectures a la Fresca es tancaran amb 'Antígona' de Jean Anouilh, a l'amfiteatre dels jardins del Vallès el dia 21 a les 22 h.

Justament sobre els espais, Vilarasau ha parlat del fet que cada vegada es fa més difícil fer la conjunció d'uns estius "on la paraula tingui una força molt especial", així com "trobar aquests racons com de recolliment, de reflexió, de plaer... però més compassat".

Durant la presentació també s'ha ensenyat quin serà el vano d'enguany. Per a aquesta 18a edició, la fotògrafa Amanda Bernal ha dissenyat un ventador amb una fotografia de dues mans que modelen fang. De fet, Bernal ha comentat que el tema de la guerra la remet al fang, ja que el fang representa per ella els cossos en conflicte i que la història és modelable i mutable segons qui l'expliqui.

Per la seva banda, el crític d'arts escèniques Eduard Jener ha qualificat les Lectures a la Fresca com "un producte Sant Cugat del Vallès". "És un producte d'aquest poble, fet per la gent d'aquí", ha afirmat. Jener també ha destacat que l'evolució que hi ha hagut amb les Lectures a la Fresca és una evolució que porta al que ell anomena "lectu-teatre", "perquè en definitiva gairebé hi ha moments que és estrictament teatre", ha explicat.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha tancat la presentació remarcant el paper transformador que té la cultura. D'aquesta manera, confia que el públic del cicle marxi de la plaça on hagi vist qualsevol de tres propostes "amb alguna cosa més a dins". "Que ens n'anem cap a casa pensant en allò que ens ha transmès aquella obra més enllà de la situació concreta i més enllà del fet concret", ha conclòs.






Dolors Vilarasau

Cada vegada es fa més difícil fer aquesta conjunció entre uns estius on la paraula tingui una força molt especial, i trobar aquests racons com de recolliment, de reflexió, de plaer... però més compassat.

Eduard Jener

Això és un producte Sant Cugat del Vallès. És un producte d'aquest poble, fet per la gent d'aquí. L'evolució que hi ha hagut amb les Lectures a la Fresca és una evolució que ens porta a allò que dic sempre jo de 'lectu-teatre', perquè en definitiva gairebé hi ha moments que és estrictament teatre.

Esther Madrona

I que marxem de la plaça on hàgim vist qualsevol d'aquestes tres propostes amb alguna cosa més dins nostre. Que ens n'anem cap a casa pensant en allò que ens ha transmès aquella obra més enllà de la situació concreta i més enllà del fet concret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.