Teatre i música, gèneres protagonistes de la nova programació del Teatre-Auditori

El programa també inclou propostes familiars, espectacles d'òpera, poesia i humor


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori acollirà un total de 32 espectacles en la nova temporada, que s'allargarà del 23 de setembre d'enguany al 28 de gener de 2023. Així doncs, el públic santcugatenc podrà gaudir de 12 espectacles de teatre, sis de música amplificada, sis de música clàssica, una òpera, tres espectacles de dansa, un de poesia, un d'humor i dos de familiars. La nova programació s'ha presentat aquest dimarts a l'equipament municipal en un acte que també ha comptat amb un tastet de 'Vull subornar la joventut', a càrrec de Pol López, i amb l'espectacle 'Potser no hi ha final', de la companyia de circ contemporani Pistolet.

Durant la presentació de la temporada, la periodista Maria Cusó, que ha conduït l'acte, ha volgut destacar algunes de les propostes que es podran veure a Sant Cugat. En l'àmbit teatral, ha animat el públic a assistir a 'Safo fragmento 36', mentre que musicalment ha remarcat les propostes d'Eliades Ochoa i María Peláe. Finalment, també ha posat èmfasi en l'espectacle de dansa 'Golden Days'.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat a Cugat Mèdia que el programa inclou "moltes dosis d'humor per animar la gent a anar al teatre". D'entre totes les propostes, Madrona ha destacat l'espectacle de Paz Padilla i l'obra teatral 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda', de La Calòrica. També ha fet èmfasi en el nou descompte del 20% per a persones entre 21 i 35 anys, "una franja que quedava orfe i que volem que vagi més al teatre", ha dit.

Propostes teatrals

En l'àmbit teatral, destaquen els espectacles 'Sólo llamé para decirte que te amo', de la companyia argentina Banfield Teatro Ensamble, i un dels muntatges més aclamats per la crítica i el públic la temporada passada a Barcelona, 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda', de La Calòrica.

També hi haurà espai per a espectacles basats en la literatura, com són 'Una noche sin luna', amb Juan Diego Botto; 'Los pazos de Ulloa', d'Emilia Pardo Bazán amb Pere Ponce i Diana Palazón, i sota la direcció d'Helena Pimienta; 'Safo fragmento 36', una producció del Festival Mèrida, Grec i Teatre Romea, dirigida per Marta Pazos, i que compta amb la participació de Christina Rosenvinge; i 'La trena', basat en la novel·la de Laetitia Colombani.

Les propostes 'El sopar dels idiotes', 'Cigarreras', 'El perro de l'hortelano', 'Monopoli', 'Master xof', 'Quant temps em queda?' completen la programació teatral.

Espectacles familiars

Les propostes familiars inclouen 'Ex libris', un espectacle de circ contemporani de la companyia Voël i 'L'univers', d'Engruna Teatre, per a públics més petits. A més, el Teatre-Auditori també serà un dels escenaris de l'onzena edició del festival Petits Camaleons, que se celebrarà del 25 de setembre al 2 d'octubre.

Música per a tots els gustos

Stay Homas, Suu, Sergio Dalma, María Peláe, Eliades Ochoa i Soweto Gospel Choir són les propostes de música amplificada que pujaran a l'escenari el pròxim trimestre.

Pel que fa a la música simfònica, hi ha previstos sis concerts de la mà de tres orquestres: l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC), la Franz Schubert Filharmonia (FSF) i l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). L'òpera també tindrà el seu espai reservat amb els espectacles 'Don Giovanni', 'Madama Butterfly' i 'Il trovatore'.

Dansa i poesia

La dansa estarà representada mitjançant tres propostes variades. D'una banda, l'espectacle de dansa clàssica 'Llac dels cignes', de Chase Johnsey, i, de l'altra, l'espectacle de dansa contemporània 'Tongues', del Ballet de Barcelona. A més, el Teatre-Auditori tornarà a acollir la gala de dansa 'Ballarins catalans al món', una proposta que atrau el públic jove. Finalment, al gener, la companyia italiana Fondazione Nazionale della Danza Aterballetto presentarà 'Golden Days'.

El programa també inclou un espectacle emmarcat dins de l'Any Ferrater, que commemora els 100 anys des del naixement del poeta i els 50 de la seva mort. Així doncs, l'espectacle 'Vull subornar la joventut' d'Andreu Gomila, amb l'actor Pol López i la direcció de Pau Carrió, obrirà el 22è Festival de poesia a Sant Cugat.

Venda d'entrades

Les entrades es posaran a la venda el dimecres 14 de setembre a les 11 h, tot i que els abonaments ja es podran adquirir a partir del dijous 8 de setembre a les 11 h. Els punts de venda físics són la taquilla de l'Oficina de Turisme, la taquilla del Teatre-Auditori. A banda, les localitats també es poden adquirir en línia al web del Teatre-Auditori.



Esther Madrona

Venim de passar una etapa molt complicada per a tots els teatre del país i costa que la gent torni al teatre. Per això hem fet una programació que manté la qualitat habitual però també té moltes dosis d'humor coses que siguin fàcils de passar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.