Raül Romeva: 'La poesia és un joc divertit que m'ha ajudat molt a la presó'

El polític s'asseu a Cugat Mèdia per parlar del seu darrer llibre, el poemari 'Pres'


  • Comparteix:

Raül Romeva convida el lector a entrar a la cel·la on va estar empresonat gairebé quatre anys. Ho fa amb 'Pres' (Stonberg), un poemari amb el qual explica la seva experiència personal i que li ha servit com a eina per 'canalitzar i alliberar'. A través de 70 poemes, el polític i escriptor deixa en mans del lector -i la seva interpretació- sentiments i sensacions que va escriure a presó, però també posa el focus en una 'realitat amagada', la del sistema penitenciari. Romeva s'asseu al plató de Cugat Mèdia per presentar aquest darrer llibre i descobrir com és el seu procés creatiu, la seva visió de la literatura i defensar una política al servei de 'la felicitat col·lectiva'.



"Soc dels que mira endavant sempre", defensa Romeva amb ja una quinzena de llibres a l'esquena. Aquesta vegada, afirma, ha optat pel vers perquè va sortir així. Estava a presó acusat pel procés independentista, una experiència que ha plasmat a 'Pres'. "Per mi escriure poesia era una manera de canalitzar i alliberar", ha relatat en aquesta entrevista en la qual es defineix com un escriptor "metòdic".

De fet, diu Romeva, escriu per comunicar i, en aquesta ocasió, ha volgut obrir "una finestra" -a través de l'experiència més personal- a la realitat amagada de les presons. Fins i tot, sent la responsabilitat de fer-ho, com un mecanisme més de la política. I és que per a l'exdirigent "tot és política".




Raül Romeva

L'avantatge de la poesia és que et permet explicar coses sense ser explícit. És un joc divertit, ha estat un exercici que m'ha ajudat molt quan he estat a la presó.

Raül Romeva

Tens moment de tot, de tristor, eufòria, rabia, dolor, pessimisme, optimisme... En aquesta soledat de la cel·la, cadascú té les seves eines. Jo tenia el ioga, l'esport, la lectura i l'escriptura. Escriure poesia era una manera de canalitzar i alliberar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.