'Barca Nova', el segon EP del grup santcugatenc Els Garlic

El treball inclou quatre cançons que parlen de reivindicació política catalana i d'altres temes més personals i introspectius


  • Comparteix:

Els Garlic i productors / Foto: Ana Wiswell

Els Garlic i productors / Foto: Ana Wiswell

El grup de música santcugatenc de rock progressiu Els Garlic publicat el seu segon EP, 'Barca Nova'. Amb les cançons '17 de juny', 'Barca Nova', 'Ding Dong' i 'Ni oblit ni perdó', la banda parla de temàtiques molt vinculades a Catalunya i la seva part política més reivindicativa. També inclouen líriques personals i de caràcter més introspectiu. L'EP ha estat autoeditat i ja està disponible a totes les plataformes, així com a Spotify i YouTube.

Tot i que la confecció de l'EP (enregistrament, edició i producció) ha tardat només un parell de mesos, la creació de les cançons es basa en temes que s'han anat treballant des de finals de l'any passat, segons ha explicat l'integrant d'Els Garlic Xavier Miró. Nan Marcader i Greys Hernández han sigut els productors de 'Barca Nova'.

Els Garlic són una banda intergeneracional de Sant Cugat que funciona des del 2012. Actualment els integrants que la componen són Pol Miró (guitarra solista), Eduard Rodríguez (guitarra elèctrica), Albert Jareño (bateria), Joan Güell (teclat), Xavier Miró (veu i guitarra acústica) i Jordi Ayora (baix). El grup de música va partir d'una forma inicialment "molt amateur", però des de fa un parell d'anys ha fet un "salt qualitatiu" amb la darrera incorporació del jove músic Pol Miró, del qual Xavier Miró ha destacat que té "un gran talent musical i un virtuosisme important amb la guitarra". La gran majoria de components del grup són santcugatencs, tot i que també n'hi ha que venen de Teià i Barcelona.

La veu i guitarra acústica del grup, Xavier Miró, ha qualificat de "molt bàsic" i amb una instrumentació "molt senzilla" el primer EP que van produir el 2016. En canvi, 'Barca Nova' està "molt més treballat i madurat (...), no només pel que fa a la qualitat d'enregistrament, sinó a la pròpia musicalització, és molt més potent i professional". Així i tot, el músic ha identificat Mishima com el seu grup musical de referència.

El punt d'inflexió d'Els Garlic, segons ha explicat a Cugat Mèdia Miró, es dona el 2017 amb el single 'Cançó de revolta', la qual els va portar a participar en molts concerts dedicats als presos polítics. Un dels esdeveniments més multitudinaris en els que han participat és el concert que va tenir lloc a Sant Cugat el 2018, organitzat per l'Assamblea Nacional, aquí Els Garlic van tocar al costat d'artistes com Gerard Quintana, Joan Dausà i Gossos. Al mateix temps, el grup santcugatenc ha tocat al Mercat de Música Viva de Vic i a les darreres edicions de Músics al carrer de la ciutat.


Xavier Miró

Aquest últim EP, 'Barca Nova', està molt més treballat, madur, determinat. No només a nivell de qualitat de l'enregistrament a l'estudi, sinó a nivell de la musicalització dels temes és molt més potent i professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.