Medalla d'or per a la santcugatenca Elisabet Franch als Global Music Awards

Amb el disc 'Franch Plays Franck', la flautista triomfa en la categoria d'àlbum de música clàssica


  • Comparteix:

Elisabet Franch / Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera

Elisabet Franch / Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha guanyat la medalla d'or dels Global Music Awards en la categoria d'àlbum de música clàssica pel disc 'Franch Plays Franck'. En declaracions a Cugat Mèdia, Franch ha dit que el guardó 'és un reconeixement a tota la feina que hi ha hagut al darrere d'aquest CD', marcat per l'impacte de la crisi sanitària, ja que estava previst que es publiqués el 2020 i no es va poder fer el llançament fins aquest any. El disc, publicat per Sony Classical i on Franch col·labora amb el pianista Albert Guinovart, és un homenatge al compositor César Franck en el bicentenari del seu naixement.

"Una medalla d'or no me l'esperava, sobretot, veient la gran quantitat de participants que érem aquest any", ha admès la flautista. Enguany el jurat del World Music Awards ha seleccionat 250 finalistes, entre els quals han atorgat 241 medalles, entre plata i bronze, i nou d'or. De fet, no és la primera vegada que aconsegueix un èxit en aquest certamen internacional: el 2016 va rebre una altra medalla d'or en la categoria d'Àlbum d'Artista Emergent, pel disc 'Gypsy Airs'.

Arran del disc, Elisabet Franch explica que ha pogut agendar diversos concerts; ja n'ha fet a Barcelona i a Madrid i les pròximes parades són a Suïssa, Itàlia, el Canadà i Taiwan. Així i tot, el que més il·lusiona a la santcugatenca és tornar a la seva ciutat. En aquest sentit, aquest setembre s'incorpora a l'Orquestra Simfònica del Vallès, on ha aconseguit la plaça d'Assistent de Solista. També actuarà com a solista amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, en un concert per a flauta i orquestra d'Aram Khachaturian, el 24 de març.

El disc 'Franch Plays Franck' estava programat per sortir el 2020, però, a causa de la pandèmia, no ha sortit fins al 2022. L'artista admet que en algun moment va estar "a punt de tirar la tovallola", però celebra que "per sort va haver-hi moltes persones del meu entorn que van apostar pel projecte". 'Franch Plays Franck' es va presentar al Teatre-Auditori a mitjans de maig, en una trobada organitzada per l'Ajuntament que recorda amb estima per ser "a casa". "Amb tot l'orgull del món he de dir que porto Sant Cugat al meu cor allà on vaig", ha recalcat la flautista.

El fet de comptar amb la col·laboració del pianista Albert Guinovart va ajudar a Franch a veure el que interpretava "des de diversos punts de vista i, així, poder tocar millor". L'artista descriu al seu company com "un músic meravellós, no només com a intèrpret, sinó com a compositor".

Elisabet Franch va començar a tocar la flauta als 12 anys a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat i, després, va fer el salt a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Tot seguit continuà la seva formació al Conservatori Nacional de Regió de París, des d'on va passar a l'orquestra italiana d'Acadèmia al Teatre l'Escala i va fer el màster a l'escola cívica de Milan Claudio Abado.


Elisabet Franch

Tenir la sensació que un disc que està arreu del món però que en aquell moment tu ho estàs celebrant a casa teva, amb la teva família i amb tota la gent que t'ha donat suport, és una de les coses, d'aquest disc, que recordaré sempre amb més estima. La ciutat, una vegada més, em va ajudar en aquell moment. Amb tot l'orgull del món dic que porto Sant Cugat al cor allà on vagi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.